Tidlig i uka slettet Hitra sin tidligere rekord i antall medaljer under øylekene. Og denne rekorden forbedres dag for dag. Og ene og alene (i hvert fall i skrivende stund) er det pistolskytterne som skal ha æren for det.

Totalt har nå disse hentet inn ni medaljer for Hitra under øylekene på Jersey. Og ennå har Olsen en av sine favorittøvelser igjen fredag ettermiddag.

God flyt

Olsen kommenterer at han føler han er i riktig god flyt for tida og at det meste har gått "stang inn" i dette mesterskapet. Olsen og Aune skyter i alt 14 konkurranser på Jersey.

- Jeg så for meg å kunne kjempe om medaljer i disse revolverøvelsene, for de ligner på de øvelsene vi skyter hjemme, sier Olsen

Aune kaller dagens bronse en "sliteseier" og totalfangsten "utrolig".

De fleste idrettene der Hitra og Frøya har deltakere, har nå avsluttet sine konkurranser. Ett unntak fortsatt, og det er rifleskytter Lars Erling Hestnes. Han har kommet seg gjennom den første av to kvalifiseringsrunder fram mot finalen i 60 skudd liggende 50 yards fredag ettermiddag.Hestnes har foreløpig femte beste skyteresultat av de startende.

- Fantastisk innsats

Leder i Hitra IGA, Sven Amund Fjeldvær skryter av innsatsen.

- Samtlige aktive/ledere  har gjort en fantastisk innsats for Hitra under årets leker. Skytternes medaljesanking viser at med seriøsitet og masse trening kan vi hevde oss blant de større øyene. De andre idrettene ligger ikke langt bak de heller, litt mere trening for både utøvere og trenere, så gir vi våre konkurrenter mere motstand som på sikt gir enda bedre plasseringer.

- Artig at de yngste vokser utrolig på slike opplevelser som Island Games, og det er bare to år til Gotland! Inntil da er det bare å bøye seg i støvet for skytternes fenomenale medaljesanking! Go Team Hitra!, sier Fjeldvær.

Troppene fra Hitra og Frøya skal i kveld samles med de 3.000 andre deltakerne til avslutningsseremoni.

Jørgen Olsen og Roy Aune.