Oppgjennom hele nittitallet ble det hvert år arrangert «fotballkamp på nyslått ekre» på Utset. Mål ble snekret og grendafolket møttes til nabofeide på enga.

Det var barna og ungdommene som hadde ansvar for opplegget og som skrev innkalling til dyst hvert år og la i postkassene i hele grenda. De siste årene har disse flere av disse barna/ungdommene etter endt skolegang flyttet tilbake i bygda og da Vidar Udseth nevnte at han hadde tatt vare på de gamle målene alle årene i påvente av flere kamper, tok de nå litt eldre barna/ungdommene tak og kalte inn til kamp.

Søndag 29. juni skulle dysten stå. Ingen fikk lapp i postkassen, men via sosiale media spredte ryktet seg fort. Lagene ble delt inn etter geografisk metode. De som bodde på den ene sia av «folkets hus på Utset» mot de som bodde på den andre sia.

De på den ene sia vant stort over de andre. Da kampen var over krevde det tapende laget revansje, rømmegrøt og spekemat på ekra allerede neste dag. Som sagt så gjort. Nye invitasjoner ble sendt ut via jungeltelegraf og sosiale media.

Mandag 30. juni stillte godt og vel 50 store og små til kamp, graut og grill på ekra. Etter stor innsats fra begge lag var det denne gangen de som bodde på motsatt side av «folkets hus»som vant.

I pausen, mens rødsprengte voksne nøt kaffe og en matbit, ble de spilt en spennende barnekamp det det ene laget vant knepent over det andre.

– Vi satser på nye kamper på nyslåtte ekrer etter 2.slåtten. For dette var gøy, forteller Nina Nesset.