Veldig mye moro i Tungvågvatnet i dag da Klubben grendalag igjen arrangerte Ta Sjansen. Det betyr våte plask, noen som kommer fram til målet, og andre som ikke gjør det. I hvert fall ikke uten mye bestrebelser, til publikums fornøyelse.

- Jeg synes det var artig for å si det mildt. Vi var utrolig heldig med været, og det var greit med folk, selv om vi kunne ønske oss mer folk, sier Roy Søreng i arrangørstaben. Han var stand-in for sin bror og Ta sjansen general Alex, som måtte på jobb denne gangen.

Færre folk

I år hadde de 202 betalende publikummere, og arrangøren regner med like mange barn. Det var litt mer glissent enn ved tidligere Ta sjansen.

- Jeg synes det var bra med folk, og de som var der koste seg. Men at det var færre kan ha sin årsak i at det ikke klaffet helt med andre arrangementer, og at endel folk var bortreist. Neste år blir det mest sannsynlig flyttet tilbake til St.Hans helga, slik det var tidligere, forteller Søreng.

Politiet og ambulansen kunne heller ikke delta i år, og den spennende konkurransen mellom nødetatene uteble.

- Ambulanse og politi hadde dessverre ikke anledning til å stille, på grunn av at det er ferietid for dem nå. Vi håper derfor de får anledning til å være med neste år, sier Søreng.

Skikkelig stemning

Men det var nok folk til å skape skikkelig stemning også i år. Søreng oppfordrer folk til å være med som deltagere neste år.

- Det lønner seg å begynne å bygge båt allerede nå, slik at man får tid til å teste den litt før løpet. Det skal i alle fall jeg gjøre, og neste år skal jeg vinne, sier Søreng.

Johanna kjapt til bøya

Flatval grendalags farkost, med Johanna Wahlvåg som fører, ble tildelt førsteplassen som raskeste båt. Johanna brukte bare 6,0 sekunder fram til bøya. Det var et halvt sekund raskere enn Edvin og Tobias i båten "Gutta Krutt". Mens Janne i "Pokemon-Go" ble tildelt tredjeplassen.

Fiaskoprisen gikk til deltakerbåt nr. 7, "Tonjvååågen" med Aina og Helen ombord.

Deltakerlista:

1: Klubba-oksen, tid. 13,7 sekunder

2: Flatval grendalag, Johanna Wahlvåg,  tid: 6,0

3: Frææs, Rikke Søreng, tid: 16,1

4: Turbo, Casper Espnes og Isak Ytterian, tid: 20,9

5: Pokemon-Go, Janne. Tid: 7,4

6: Salmarbåt, Pernille & Roy Søreng, tid: 7,9

7: Tonjvååågen, Aina og Helen, 24,6

8: Flisa, Inge Marenp tid: 17,3

9: Lynet MqQueen, Arvid Ståle, tid: 47,0

10: Gutta krutt, Edvin og Tobias, tid: 6,5

11: Skarsvågvåt, tid: -

12: Frøya brannvesen, Ole Petter,