For å bli en av de beste, må du ofre mye. Flere av Norges beste sportsutøvere kommer fra Hitra og Frøya. Til tross for et samlet folketall på under 10 000 har øyene et bredt tilbud av aktiviteter. Fotball og handball er idretter som gjerne blir lagt mest merke til, men det er ikke bare her vi har utøvere på høyt nivå.

I denne artikkelserien presenterer vi et utvalg av sporttalentene våre for å høre om deres treningshverdag og ønsket om å nå lengst mulig.

Jørgen Olsen

Alder: 40

Bosted: Fillan

Idrett: Pistolskyting

Meritter: Lag-gull i NM i feltpistol

Island Games: fem lagmedaljer og tre individuelle

Gull i Police Pistol 1

Bronse i Service Pistol

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

- Det har vært mange fine konkurranser med brukbare plasseringer. Lag-gull i NM i feltpistol er et av høydepunktene. Friskt i minne er fangsten under Island Games på Jersey i 2015, med fem lagmedaljer sammen med Roy Aune. Fikk også tre individuelle medaljer. Det absolutte høydepunktet var individuelt gull i Police Pistol 1 i Øylekene.

Hvilke målsetninger har du fremover?

- Prøve å holde nivået. Første mål er Island Games på Gotland i 2017.

Hvor mye trener du?

- I et satsningsår blir det rundt 15.000 avfyrte skudd, med tre økter i uka som er enten trening eller konkurranse. Treningen foregår med de ulike våpengruppene, enten på luftpistolbane eller utendørsbane. Jeg trener stort sett bare skyting.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

- I skyting må man være litt ”egen og sta”, og ha evnen til å terpe alene i timevis på  detaljer. God skyting sitter like mye mellom ørene som i avtrekkerfingeren. For å konkurrere på mitt nivå har jeg forsøkt å holde antall konkurranser per år til rundt 50, gjerne flere i år hvor jeg har satset spesielt.

Hva motiverer deg?

- Det faktum at jeg synes skyting er veldig gøy og at jeg stort sett aldri blir lei av å skyte, er mer enn nok motivasjon for meg. Når jeg ikke har så lyst til å trene, så trener jeg stort sett likevel, på et eller annet vis.