- I vårsesongen svingte det jo fra det genialt gode til det begredelige. Vi tok ikke ett poeng på bortebane, det er jo for dårlig. Til gjengjeld tapte vi ikke hjemme. I vårt spillermøte i sommer, var vi en samlet tropp som mener vårsesongen var for dårlig, men også like samstemt tent på å rette opp og ta flere poeng nå i høst.

Det sier sportslig leder Stig Halvorsen til lokalavisa før høstesongen spilles igang i dag, lørdag. Langveisfarende Røros er motstander. Sterk motstand som ligger på 2. plass på tabellen før dagens kamp med dobbelt så mange poeng (26 poeng) som Frøya på. 9. plass.

- Vi skal hente fram villskapen og sørge for at Røros får en lang tur heim, sier Halvorsen.

Det blir dessverre ingen live-oppdatering fra dagens kamp, men hitra-froya.no kommer med referat etter kampslutt

- Kan bli en artig høst

Sportslig leder har tro på en større poengfangst nå i høstesongen, og anslår at det er realistisk å tro på fra seks til ni poeng mer enn i vårsesongen.

- At vi ikke tok poeng på bortebane, er ikke mostanders fortjeneste, men vår egen. I vår klarte vi ikke å spille to gode omganger i samme kamp. Det var flere kamper vi burde vunnet. Røros er et av lagene vi burde karra til til oss poeng fra på borte (tap 3-2). Det virker som vi har et bra lag til helga og har hatt gode treninger i forkant. Mot Røros er det helt klart mulig å ta poeng og også tre poeng. Vi er en veldig motivert gjeng, sier Halvorsen.

- Vi ser lyst på høsten, både Øystein (Wik) og Roger (Fredheim) er offensiv og klar for at høsten kan bli spennende. Vi får telle opp etterpå. Men hvis vi klarer å gjennomføre 75 prosent av det vi snakket om på spillermøtet, blir det jo en artig høst, sier Halvorsen og passer på å legge til: - Men vi skal jo spille kampene først, da.

Sportslig leder sier spillermøtet i sommer var enig om at treningsoppmøtet må bli mer stabilt.

- Vi er unisont enige om at prestasjonene svinger for mye, og mye kan spores tilbake til ustabilt treningsoppmøte. Trenerne har en vanskelig jobb med å komponere et godt lag når de aldri kan stille den samme 11-eren. Folk prioriterer av og til både jobb og skole, det må man jo regne med. Vi er alle enige om at treningsoppmøtet må bli bedre, alle skal jobbe for å bli bedre, sier Halvorsen.

Endringer i troppen

Det skjer snarlig noen endringer i troppen som kan gi utslag i prestasjonene. Magnus Witzøe reiser på studier i midten av september, men rekker å få med seg lokaloppgjøret mot Hitra.

- Richard Meland flytter til Bergen i løpet av forholdsvis kort tid, men håper at han blir lengst mulig hos oss. Klart vi vil merke at disse forsvinner. Men vi har veldig mange sultne spillere som vil komme inn i stedet. Og vi har også fått tilbake sentrale spillere som gikk skada i vår. Og vi har Fredrik Sandvik tilbake fra Mausund, og Eirik Vatn (keeper) tilbake. Gutta er gira på å vise seg fram enda mer, sier han.