BEWi Bike on Tour har gått gått gjennom tre nordiske land i 2016 og deltakerne har syklet nær 120 mil for å skape oppmerksomhet rundt og skaffe inntekter til syke barn og deres familier.

- I Norge og  Sverige har rittet samlat inn cirka 120.000 svenske kroner, det vil si cirka 1.000 kroner per mil. Pengene går uavkortet til foreninger og organisasjoner som støtter kreft-rammede, forteller markedssjef Martin K. Bekken ved frøyabedriftens svenske avdeling,

På sensommeren tok som kjent BEWi Bike on Tour også turen fra Trondheim til Frøya, en etappe på rundt 18 mil. I Finland gikk etappen fra Porvoo til Helsingfors (6 mil), i Sverige fra Norrtälje til Vårgårda (53 mil) og fra Göteborg til Varberg (10 mil) samt Vätternrundan (30 mil). Og tidligere i desember ble det syklet fra Värnamo til Urshult (10 mil).

- BEWi Bike on Tour er ingen konkurranse, men åpent for alle som vil delta. Man behover ikke ha en spesiell sykkel eller har trent veldig hardt, forteller selskapet.

Da 11 sporty syklister syklet fra Trondheim til øyregionen i september, ble det en drøy etappe i periodevis styrtregn, men de fikk en varm og fin mottakelse da de ankom BEWi-fabrikken på Hammarvika en fredag ettermiddag.

- Bewi har fire kjerneverdier: ansvar, stolthet, stabilitet og kvalitet. De skal vi leve etter, og dette er vår måte å stille opp på. Det knytter folk sammen. Barnekreftsaken synes vi er et godt formål. Det er godt for sjela å gi til dem, sa BEWi-direktør Svenn Bekken da han mottok syklistene.