I Fylkestinget i Sør-Trøndelag ligger det nå et forslag som gir Fylkesrådmannen mandat til å gå i dialog med Møre og Romsdal fylkeskommune med formål å få omdisponert båtmateriellet i dagens hurtigbåttilbud slik at Trondheim – Brekstad kan betjenes med 2 store båter og 3 avganger hver vei i tidsrommet 07.00-09.00 og 15.00-17.00.

Det er flott at Brekstad får enda bedre tilbud. Det er naturlig med den utvikling som vil komme på Ørland.

I forhandlingene skal etableringene av ekspressavganger for å opprettholde et dagsturtilbud mellom Kristiansund – Trondheim og Frøya – Trondheim vurderes. Dette vil si at hurtigbåttilbudet fra Trondheim til Hitra kan bli avsluttet.

Trafikken på Kystekspressen har over flere år hatt en betydelig økning innen Sør - Trøndelag, samtidig som den har vært fallende både innen Møre og Romsdal og for fylkeskryssende trafikk. Denne utviklingen kan godt snu i kommende år hvis man legger opp til bedre reisetider som gjør at folk kan bruke tilbudet.

Rådmannen kaller det Strutse-alternativet», der dagens tilbud videreføres.

Det må da sannelig være strutsepolitikk å fjerne et godt båttilbud til øysamfunnet Hitra og Frøya som har stor vekst i befolkning og i næring.

Alternativet innebærer at det anskaffes tilstrekkelig materiell til å ivareta kapasitetsbehovet på ruten.

AtB anbefaler nettopp at dagens reservebåt samt den minste båten i drift erstattes av en større ny eller brukt båt. Det vil samtidig medføre høy kundetilfredshet og lite støy selv om klimamålet ikke oppnås. Hva er viktigst fornøyde kunder eller klimamål?

Det å bytte ut dagens to minste båter i en større, som AtB anbefaler, kan være en mulighet for et kompromiss, som kan lette muligheten for å benytte de to største båtene mellom Trondheim og Brekstad.

Pensjonistpartiet i Sør-Trøndelag vil foreslå alternativ 2 som innebærer nettopp at det anskaffes tilstrekkelig materiell til å ivareta kapasitetsbehovet på ruten.

Hitra/Frøya fortjener virkelig fortsatt hurtigbåttilbud.

Det er også viktig å ha i tankene at når Ørlandet får en kraftig økt aktivitet så vil pendlingen mellom Hitra/Frøya også øke. Derfor er hurtigbåttilbudet mellom Hitra og Brekstad også svært viktig.