Nødetatene rykket torsdag ettermiddag ut til melding om brann i kjøretøy i Hitratunnelen. Politiet meldte om brannen cirka klokka 15.45.

- Ingen av nødetatene er kommet fram ennå, så vi vet foreløpig lite, sa operasjonsleder i politiet, Bernt Tiller, til lokalavisa klokka 15:48.

- Brannetaten melder at det står en bil midt i tunnelen, og den brenner. Men i følge helse, som har valgt å ikke rykke ut, er det ikke alvorlig, sa Tiller.

Klokka 16 korrigerer politiet sin egen melding:

- Det er ingen brann, men kraftig kondens som er årsak til meldingen, opplyser politiets operasjonsleder.

Oppdatert klokka 16:08: Veitrafikksentralen opplyser at Hitratunnelen er stengt og at årsaken er vanndamp.

Har ikke funnet bil

Politibetjent Kristian Stene er ved Hitratunnelen og sier til lokalavisa at man ikke har funnet noen bil i tunnelen. Sannsynlig har noen sett den kraftige vanndampen og trodd den stammet fra en brann.

- Ingen bil funnet, sier Stene.

Ved 16:30-tida har politiet begynt å slippe igjennom biler igjen, etter at det fram til nå har dannet seg lange køer ved tunnelåpningene.

For alltid oppdaterte veimeldinger: følg med på lokalavisas trafikksider på www.hitra-froya.no/trafikk/

Kjent problematikk

Også tidligere i sommer ble nødetatene utkalt da man fryktet en alvorlig brann i Hitratunnelen. Også den episoden viste seg (heldigvis) bare å være kraftig kondens.

Brannvesenet ble utkalt da man fryktet en bilbrann, som i tunneler kan utvikle seg til å bli svært dramatiske. Røyk kom i følge vitner ut av tunnelåpningen. Da situasjonen var mer avklart, viste det seg mindre dramatisk enn først fryktet. Det viste seg ikke å være en brann, men en bil som har problemer med avkjølinga. Det var dermed ufarlig vanndamp det som i juni-hendelsen strømmet ut av tunnelen.