En munter tone, men med stor respekt for kirkerommet.

Slik kan torsdagskveldens kirkekonsert i Sletta med Gunnar Pedersen og Åge Aleksandersen oppsummeres i en setning. En fullsatt kirke med rundt 500 publikummere var vitner til en meget stemningsfull konsert, som markerer starten på årets Frøyafestivalen.

Dette var en uhøytidelig, men likevel respektfull konsert som spente fra Åges historier fra sin første fest på lokalet til værdens urettferdighet og død. Det var altså et vidt spekter mellom ytterpunktene under kveldens konsert, som var basert både på ønsker musikerne har fått inn via Facebook og låter de selv hadde valgt.

- Men skulle vi spilt alle ønskene fra Facebook, ville det blitt 96 låter, sa Åge med et smil. Innimellom muntre historier fra duoens lange artistliv, var det også tid for alvor og ettertanke. Gunnar og Åge spilte for eksempel "Va det du, Jesus", hvor sangens siste værs var dedikert en ung mann Åge kjente som mistet livet på utøya 22. juli i fjor.  Gunnar spilte mange nydelige soloer, og briljerte i avslutningsnummeret med flotte flasjetter (overtoner) i Lapplisas "Barnetro".

- Jeg har kost meg voldsomt, sa Åge til lokalavisa før han dro hjemover. I morgen spiller Sambandet på Operataket i Oslo. Et vidt spekter i spillesteder også, altså.