- Vi antar det var opp i mot 3000 besøkende på de to dagene festivalen varte. Det er over tre ganger så mange som vi hadde på matfestivalen i Fillan sentrum i fjor! I matteltet ble det solgt nesten fire ganger så mye som i fjor! Alle matprodusentene var overveldet og ønsker seg tilbake. Hvis jeg ikke hadde vært fornøyd nå, hadde jeg nok aldri vært det, ler Fjeldvær.

Festivalsjefen forteller om mange positive tilbakemeldinger på at matfestivalen fokuserte mer på sjømat ved havet.

Sjømat ved havet

Mange folk tok turen innom Sjømatfestivalen.

- Når man lager et helt nytt konsept er en alltid spent på å se hva publikum synes, men vi har fått mye skryt. Mange mener det var lurt å få festivalen til sjøen og det er jeg enig i. Noen ganger kan man ha veldig spennende konsept til nye festivaler, men som folk ikke har fått med seg før arrangementet er ferdig. Det tar litt tid å få bygd opp et rykte, men denne gangen virket som folk hadde fått god informasjon på forhånd, så det er veldig flott. Takknemlighet er det vi føler nå, sier han.

- En ekstra takk må rettes til alle frivillige og bygda som stiller opp med sin arbeidsinnsats på arrangement etter arrangement. Like blide!

- Mer eksotisk mat til neste år

Og selv om festivalen er ny, er ideene klare for neste år.

- Vi skal få inn enda flere matopplevelser og mer eksotisk sjømat som tang, småkrabber, og andre ting. Den store vinneren i år var sushi, og det viser at folks matvaner endrer seg. Samtidig ønsker vi å vise mer lokal, tradisjonell mat, og hvordan den blir tilberedt. Nostalgi og historie blandet med nytenkning og innovasjon er både spennende og lærerikt. Vi har anskaffet oss et akvarium på 3000 liter som vil bli et spennende skue. Det er allerede flere bedrifter som har tatt kontakt etter årets sjømatfestival for å delta i 2016, så det er bare å glede seg til neste år, mener Bjørn Fjeldvær.