Roy Angelvik fra Fillan er i forbindelse med ekstraordinært Kongen i statsråd i dag utnevnt som politisk rådgiver i fiskeridepartementet. Angelvik vil derfor jobbe tett under nyutnevnt fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Angelvik har de senere årene gått fra ledervervet i Hitra Fremskrittsparti til å være fylkesleder i Sør-Trøndelag i samme parti. Der har han jobbet tett sammen med Frps partileder Siv Jensen, og selvsagt også med Per Sandberg.

- Jeg er både stolt og ydmyk, sier Angelvik til lokalavisa Hitra-Frøya få minutter etter at statsminister Erna Solberg kom ut på Slottsplassen med sine nye statsråder. De forsvant snart inn i de svarte limousinene som skulle ta dem ned til Statsministerens kontor og videre rundt i departementene. Da lokalavisa snakket med Angelvik, var det en drøy en halvtime til han skulle møte på fiskeridepartementet i en helt ny rolle.

Her er Roy Angelvik (bak t.v.) allerede i gang med å støtte statsråden. Bildet er fra live-sendinga til NTB under nøkkeloverrekkelsen mellom Elisabeth Aspaker og Per Sandberg.

Som følge av utnevnelsen, gikk Angelvik i morges ut av styret i lokallaget og gikk av som leder av fylkeslaget. Han er også gitt avskjed i nåde, som det heter, fra sin arbeidsgiver Dolmøy Seafood, da politiske rådgivere ikke har tillatelse til å ha noen andre verv eller bindinger til bransjen.

Per Sandberg