Det ble bestemt under fylkesutvalget i Sør-Trøndelag fylkeskommune tirsdag. «Aktiv forvaltning» vil gi de videregående skolene på Hitra og Frøya en viktig læringsarena.

Fylkesrådmannens innstilling ble enstemmig vedtatt tirsdag 6. desember.

Vil kunne generere viktig kunnskap for kommunene og næringslivet

«Aktiv forvaltning» er et nasjonalt prosjekt med utgangspunkt i et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet.

Nå støttes prosjektet, hvor også Hitra og Frøya kommuner er involvert, med 1 millioner kroner.

"Fylkesrådmannen ser det som svært positivt at to av våre sentrale havbrukskommuner nå går sammen med viktige kunnskapsmiljøer i prosjektet «Aktiv forvaltning». Et slikt samarbeid vil kunne generere viktig kunnskap for kommunene og næringslivet, og ikke minst kunne bidra til enda bedre planlegging i sjø fremover", heter det i Fylkesrådmannens innstilling.

Positivt for de videregående skolene

«For Guri Kunna skole (VGS) vil prosjektet kunne bli en viktig læringsarena og gi muligheter for faglig utvikling for elever og ytterlige styrke skolens kompetanse innen marine fag. Det er allerede etablert et godt samarbeid mellom Guri Kunna VGS og Havforskningsinstituttet, som vil kunne forsterkes gjennom prosjektet», heter det også i innstillingen.

Forskningsaktiviteten i prosjektet vil bli knyttet tett opp mot undervisningen ved Guri Kunna VGS, der det vil være både teoretisk og feltbasert kursvirksomhet innenfor marinbiologi og forvaltningsrådgivning.