Frøya kommunestyre har i dag stadfestet reguleringplan for Blått kompetansesenter, som etter planen skal stå ferdig våren/ sommeren 2016.

- Det er mange armer og bein for øyeblikket, og vi har en del baller som må tas ned. Men vi jobber ut fra byggestart i januar. Det vil si: at vi starter graving i januar. Det blir mye gravearbeid i starten, sier Helge Gåsø i Frøy Eiendom til lokalavisa Hitra-Frøya.

Første byggetrinn av Blått kompetansesenter er på 3.400 kvadratmeter. Det skal være et forsknings- og kompetansesenter for havbruk og fiskeri. For å sikre fortgang i planene er prosjekteringen av bygget kjørt paralellt med utforming av reguleringsplan. Senteret skal bygges vis á vis Frøya kultur- og kompetansesenter (FKK).  Og går alt etter planen vil Frøya få et nytt kompetansesenter på plass bare to år etter at FKK ble tatt i bruk.

Blått kompetansesenter skal huse private aktører, forskningsinstitusjoner og offentige instanser.

- Det vi jobber med akkurat nå er å få på plass de siste leieavtalene, og få den endelige avtalen med entreprenør, sier Helge Gåsø, som ikke vil ut med hvilken entreprenør som skal stå for byggingen, før endelig avtale er skrevet.