Røkt lakseloins med pepper og cognac fra Garnviks Røkeri på Dyrøya vant prisen for årets sjømatprodukt i konkurransen mot klippfisk, fiskekaker og flere røykalaksvarianter.

- Garnviks laks er veldig god på smak. Konjakksmaken kommer etterpå og runder av fettsmaken i laksen, sier Åshild Hole som sammen med kokkene Kenneth Aastrøm Hynne, Adrian Løvold og Eskil Hildonen utgjør årets ekspertjury under Trøndersk matfestival.

Og mannen bak, forklarer sjøl hvordan han kom fram til vinner-laksen.

- Egentlig er dette et produkt som jeg har lekt meg meg og har testa ut. Jeg er interessert i å forske litt på forskjellige ting. Jeg kjøper vanlige loins, skinn- og benfrie. De er røkt på begge sider så smaken kommer i begge ender. Så er det litt konjakk i bildet, og krydder, og den matchen traff i dag på matfestivalen, forteller han i dette videointervjuet.

Garnvik, som i år debuterte på stand under matfestivalen, forteller at han over lang tid har utviklet interessen for faget.

- Jeg har interesse for mat og produkter som smaker godt. Det har vært en hobby og utvikla seg deretter. Jeg har delt ut til venner og solgt litt til kolleger. Så har ballen rullet videre og det er nå en heltidsjobb, forteller han.

Garnvik syns det er viktig å være tilstede ute der publikum befinner seg, og roser kommunene og bedriftene som har lagt grunnlaget for at småskalaprodusenter som ham får mulighet til å vise seg fram på torget i Trondheim.

- Det er alfa omega å vise oss fram, dele ut smaksprøver, møte publikum som er våre kundekrets, fortelle om oss, om hvordan vi arbeider, sier han.

(Videointervjuet er produsert av Oi Trøndersk Matfestival.)