Rådmannen anbefaler politikerne å gå til innkjøp av både ny brannbil og ny røykdykkerbil for Frøya brann og redning. I tillegg anbefales det å kjøpe inn en bruktbil.

- Kommunestyret ser det som viktig at Frøya Brann og redning nå bygges opp med nytt moderne utstyr for å møte de utfordringer man har som følge av økning av i antall større bygge og ikke minst befolkningsøkningen, heter det i forslaget til vedtak, som først skal forelegges formannskapet i neste uke.

Totalsummen er satt til nær 3,9 millioner kroner, inkluert moms, og rådmannen foreslår at innkjøpene finansieres gjennom låneopptak, momskompensasjon og forsikringsoppgjør for bilen som kjasjet i vinter.

- Det forutsettes at det før budsjettbehandlingen for 2015 og økonomiplanen for 2015 – 2018 fremlegges utredning som viser løsning for ny brannstasjon på Sistranda og Nordskag. Dette for at man skal kunne ha en tilfredsstillende brannstasjonsløsning ved anskaffelse av nye biler og utstyr, skriver rådmannen.

Mitsubishi, MAN og Mercedes

- Vi har nå i en overgangsfase leid bil fra Braco(bilen som ble leid fra Kristiansund i startfasen er tilbakelevert pga. en del mangler). Bilen som nå leies er en 90-modell som kun har en kjørelengde på 23000 km. Dette er en bil som er fullt renovert og som kan gå i mange år. Vi har i dag en bil på Nordskag fra 1984 og som ikke har vanntank. Som følge av dette kan ikke mannskapsstyrken på Nordskag foreta røykdykking før en av bilene fra hovedstasjonen på Sistranda er på plass. Bestemmelsene her er at bilen må ha en minimumsvannmengde på 2000 liter for at man kan igangsette røykdykking, skriver saksbehandler Andreas Kvingedal.

På Nordskag har man i dag ikke brannstasjon som tilfredsstiller dagens krav.

- Her vil nå industrivernet ved Innovamar bygge ny stasjon, hvor Frøya brannvesen er tilbudt å leie plass for bil og utstyr til brannvesenet. Med dette som utgangspunkt kan vi så også ha en større bil på Nordskag som tilfredsstiller kravet til røykdykkerinnsats, skriver Kvingedal.

Framtidig hovedbrannstasjon

For Sistranda sin del er det ikke mulig å få en brannbil som går inn i garasjen hvor den vrakete bilen var plassert.

- I dag leier vi derfor ekstra garasje fra Siholmen A/S, men denne er uisolert, slik at her må det foretas en utbedring skal vi kunne ha en isolert garasje som hindrer frost på pumper m.m. En utredning om fremtidig plassering av brannstasjon og evt. leie eller bygge ny stasjon på Sistranda vil bli fremlagt i egen sak i september, varsler rådmannen.