- Det er første gang jeg skriver en slik type avtale for en enkeltkommune, sier Torhild Aarbergsbotten, i det hun sammen med Martin Nilsen skriver under det de har kalt Frøyapakken.

Høyres ordførerkandidat på Frøya, Martin Nilsen, og Sør-Trøndelag Høyres fylkesordførerkandidat Torhild Aarbergsbotten, lanserer i dag det partiet kaller "Frøyapakken". I denne lover de velgerne at dersom partiet kommer i posisjon etter valget, så skal en rekke lenge etterlengtede trafikk-prosjekter på Frøya få partiets prioritet.

- Arbeiderpartiet har styrt fylket i tolv år, uten at vi har fått på plass disse tingene. Hvis velgerne gir sin støtte til Høyre, slik at vi får ta over styringa, så garanterer vi at disse tiltakene skal komme på plass, sier Martin Nilsen.

Torhild Aarbergsbotten fikk tidligere denne uka tildelt "gul ledertrøye" fra Vegforum Trøndelag, blant annet for sin jobb for vei-fokus over hele fylket. Aarbergsbotten har brukt mye tid og mange kilometer på å sette seg inn i veiforholdene rundt omkring.

Alt om lokalvalget: Sjekk ut Valgportalen her

- Etter å ha kjørt alle fylkesveiene i fylket er det noen strekninger som skiller seg ut som viktigere enn andre å få gjort noe med, og både Flatvalveien og gang- og sykkelveien ved Dyrvik, er blant disse, sier Torhild Aarbergsbotten i en pressemelding.

Høyres lovnader om "Frøyapakken" inneholder fem punkter:

  • Fv 716 Flatvalveien skal prioriteres på investeringsprogrammet til SørTrøndelag fylkeskommune i kommende periode for Handlingsprogram for samferdsel

  • Gang- og sykkelvei ved Fv 714 Nesset/Hellesvik-Dyrvik, planlegges og bygges i løpet av planperioden.

  • Rutetilbudet for ferje i øyrekka skal best mulig tilpasses både næringslivet og innbyggernes behov.

  • Skal arbeide for at viktige transportårer har tilfredsstillende drift og søkes vedlikeholdt så godt som mulig.

  • Frøya kommune gis anledning til å forskuttere investeringsprosjekter. Forskuttering refunderes nominelt etter plan for investering, og tilbakebetales innenfor vedtatte planperiode

- Først og fremst er det viktig å få inn disse viktige samferdselsprosjektene inn i fylkesveiplanen. I tillegg må det sikres forutsigbarhet for Frøya kommune i tilfelle de ønsker å forskuttere, sier Aarbergsbotten.- Om jeg ikke skulle lykkes med å bli fylkesordfører, men Martin blir ordfører, eller kommer i posisjon på Frøya, vil Høyre i Fylkestinget selvfølgelig gjøre hva vi kan for å fremme disse prosjektene, med blir da avhengige av å få de andre partiene med på laget, sier hun.

- Fylket har allerede gjort vedtak på at flatvalveien skal legges om. Hva nytt er det i løftet fra dere?

- Det er gjort vedtak, men den står fortsatt som uprioritert. Vi vil få den inn på lista over prioriterte tiltak. Dette har også betydning for forskottering, og når kommunene skal få tilbake det de forskotterer. Det må gjøres på en måte som sikrer at Frøya kommune ikke blir sittende med skjegget i postkassa, svarer Torhild Aarbergsbotten.

Når Høyre lover å få gang- og sykkelveien fram til Hellesvikan fullført innnen planperioden, betyr det at den skal være på plass innen 2020.