Kjeila kro og gjestgiveri åpnet 26. juni og har allerede gjort seg bemerket med pubkveldene sine.

Driverne Harald Aursøy og Jan Ingar Berge brukte en uke på å bestemme seg for å starte opp Kjeila. Berge pensjonerte seg fra offshorejobben og flyttet med kone til Mausund.

- Vi ønsker å lage et tilbud til lokale og utlendinger, forteller Berge - og legger til at "utlendinger" er alle som ikke kommer fra Mausund.

Berge og Aursøy har tatt over lokalene til Sjøblomsten nesten innerst i havna på Mausund. De har 11 rom til utleie og et nytt konferanselokale på loftet med plass til 40-50 personer

Kortreist mat

Kroa har satset hardt på god mat. All sjømat har Aursøy fanget og foredlet før det kommer på kjøkkenet til Gunn Eva Jensen.

Hun har satt opp menyen og kan friste med blant annet ”Mausund-ball”, bacalao og stekt kveite. Håpet er at de kan holde åpent i alle sesongene. En av strategiene er å lage pakker til turister og kursholdere. I pakkene inngår overnatting, mat fra havet og havfisketurer.

Vintersesongen

I den vanskelige vintersesongen ønsker driverne og de ansatte å satse på julebord. De tenker også på å lage et arrangement ut av at lofotskreia blir sendt utover i vinter.

- Det vil være en opplevelse å komme utover når været er hardt og man får kjenne litt på naturkreftene, sier Jan Ingar Berge.