Torsdag 30. mars har TV2 premiere på sin nye komedie med hovedrollen Roy Myren Talseth, spilt av skuespiller og komiker John Brungot. Da det i mars 2016 begynte å gå rykter om denne "ordføreren" fra Hitra etter diverse sprell på sosiale medier, tok lokalavisa Hitra-Frøya et intervju med Myren Talseth. Intervjuet, som ble trykket i vår Helgepraten for ett år siden, kan du lese nedenfor.

TV 2s nye humorsatsing «Folkevalgt» har premiere torsdag 30. mars.

Roy Myren Talseth svarte slik på vår henvendelse:

- Morsomt å med forespørsel fra selveste lokalavisa, og veldig spennende å gjøre intervju via såkalt SOME, nå blir rådgiver’n min, Jan-Ivar, fornøyd! Det er fort gjort å glemme de ”der hjemme” når man går slik i maktens ”korridorer”, så et portrett i lokalavisa er en flott måte å holde kontakten med velgerne på.

Til å være ordfører i Hitra, vet vi overraskende lite om deg... Hvem er Roy Myren Talseth?

- Jeg er en enkel sjel i fra Hitra, utstyrt med et brennende engasjement. Oppvokst på Hitra, tidligere ordfører, og nå er det selveste Stortinget jeg skal være så heldig å få bryne meg på. Glad i turer i skog og mark, møte mellom mennesker, og så har jeg et hjerte som banker veldig sterkt for RBK. For laget, men kanskje vel så mye for filosofien bak.

Gode oppvekstår på Hitra og videregående utdanning her lokalt også, leser vi fra Facebook-profilen din...

- Jeg hadde en herlig barndom på Hitra, i mors trygge favn. Var nok det man kan kalle en ”ensom ulv” noen år, men den store lykken var å oppdage felleskapet og samholdet og det sosiale samvære i Hitra AUF. Siden har jeg vært gift med Arbeiderpartiet (Kommer smilys med i intervjuet? Håper det)

Hvordan dukket det politiske engasjementet opp?

- Ideen om å melde meg inn i AUF fikk jeg da jeg hørte at han Nils Arne var blitt forespurt av Torbjørn Jagland om å bli kulturminister. På den tida var jeg jo svært ivrig RBK-patriot, og skjønte for første gang at det kunne være en sammenheng mellom fotball og politikk. Og den sammenhengen er: Felleskap. Samhold. LAGSPILL.

Du er veldig opptatt av å få folket med på laget, har jeg skjønt... Inspirert av Nils Arne Eggen?

- Svar JA. Han Nils Arne har alltid vært en inspirator og tenker. Holdt på å si der noen sier Mandela og Carl Marx når de blir bedt om å nevne sine største forbilder, pleier jeg å si Nils Arne Eggen. (Og også Ola By Rise, gjorde en kjempejobb i skyggen av Nils Arne i mange år). Kan også trekke fram Bjørn Hansen, en taus gigant.

Kokosbolla og viagra er viktig å ha, forstår vi ut fra videoen din. Hvilke kjernesaker og kampsaker har du ellers?

- Min kjernesak er at jeg først og fremst ikke har en kjernesak. Jeg er brennende og lidenskapelig av folk. Jeg pleier å si at mange politikere ser ikke folka for bare saker. Så min kampsak er å legge ned saksdokumentene og se folk rett inn i øya på en positiv måte.

Og du er de eldres mann også?

- De eldre er jeg glad i, og noe av det jeg trives best med er å ta en vaffel/kokosbolle med gamlekara på sentere og løse verdensproblemer. Det kafébordet er et sosialt medie etter min smak!

Hvor langt tar du ditt engasjement for lokalmiljøet? Får vi - og i så fall hvordan - nyte godt av å ha en politiker på tinget?

- Jeg vil ta mitt engasjement for lokalmiljøet helt til topps, til Olemic Thommessen (Stortingspresident) om det så skal være. Samtidig skal en rikspolitiker være opptatt av det store bildet, slik som utenriks, og kan derfor ikke legge seg opp i alle små detaljer og irrganger. Nils Arne snakker om begrepet ”rolleforståelse” ikke sant. Harald Martin var ikke nede og plukka baller innenfor egen sekstenmeter, ikke sant. Det tok Rune seg av. Sånn er det litt i politikken og. Nå har jeg en ny rolle. Jeg skal være en representant for både Hitra og Sør-Trøndelag, men også for hele Norge. Det er en stram line å gå på, javel, men så har jeg heller aldri gått av veien for en skikkelig utfordring!!!

Har du tenkt deg heimom snart?

- Jeg skal ”heimom” så snart anledningen byr seg! Nå er det jo fryktelig mye å gjøre her på Løvebakken, møter og reiser og den slags, ofte er jeg ikke på hybelen før i sjutiden på kvelden. Så tid er det eneste jeg gjerne skulle hatt mer av. Men det skal folk på Hitra (og Frøya, får vel være såpass raus ) vite, jeg følger nøye med på hva som skjer der hjemme via nett (har fått en sånn flott Ipad).

Og så et par spørsmål til "John" også: Når skal vi få se Roy mer på tv?

- Det er ikke helt bestemt når Roy kommer på tv2, men han har lovet å holde seg varm på de sosiale medier (etter sterk oppfordring fra SoMe-spesialister og politiske rådgivere innad i partiet) inntil videre. Så tagg en venn og følg med!

Hvordan dukket denne ideen opp?

- Ideen om Roy kom for ca tre år siden når man så konturene av et potensielt regjeringsskifte. Hvordan skulle AP klare seg i en "underdog-posisjon" og hvem skulle være med på laget for å reise kjerringa igjen? Her kommer Roy inn i bildet.

Og: hvem er din lokale inspirator ? Noen som burde kjenne seg igjen her? Om ikke andre så burde vel ordfører Haugen kanskje føle seg truffet...?

- Man bør vel være såpass politisk korrekt å si at dersom noen føler seg truffet, så dem om det. Har ingen hensikter om å sette noen i gapestokk og det er en stund til dette kommer på skjermen så enn så lenge kan ordfører Haugen slappe av:). Men hvis han likevel skal ned til storbyen en tur, kan jeg love at han kan få en sneak-peak på serien... (Med vennlig hilsen John Brungot)

(PS: For ordens skyld - og det framkommer også i saken om Hitra-ordføreren som tar av i sosiale medier - så er denne Roy Myren Talseth altså en fiktiv person.)