- Hvis jeg ikke hadde vært fornøyd nå, hadde jeg aldri vært det.

Det kunne en godt fornøyd sjømatfestivalsjef Bjørn Fjeldvær konstatere etter at fjorårets første matfestival i sjøkanten ved Knarren Kro var vel gjennomført. Førstkommende helg 29.-31. juli, er det duket for en ny Sjømatfestival i Knarrlagsund.

Satser for fullt

- Jeg dro i gang dette fordi jeg synes Hitra bør ha sin egen sjømatfestival, forteller Fjeldvær. Sjømatfestivalen er en videreføring av matfestivalen som først ble arrangert i Fillan for to år siden. I fjor ble festivalen lagt til sjøkanten og i løpet av de to dagene festivalen varte var det opp mot 3000 besøkende innom arrangementet.

Nå håper arrangøren på minst like mange besøkende i sjøkanten i år.

- Sjømatfestivalen i Knarrlagsundet ble en suksess og med ordene «Never change a winning team» ønsker vi å kun gjøre få forandringer.

Sjømatfestivalen som har gratis inngang på dagtid, skal fortsatt tilby noe for hele familien. De har blant annet gått til anskaffelse av et 3000 liter stort akvarium som vil bli et spennende skue, det blir familieunderholdning og ulike konkurranser for store og små.

Under festivalhelga blir det satt opp et stort mattelt hvor ulike utstillere vil tilberede og servere ulike delikatesser. Sultne festivaldeltakerne kan blant annet velge mellom sushi, krabbe, klippfiskboller, blåskjell, kamskjell, laks, seiburger, bacalao, paella eller saltfiskball.

Sjømatfestivalen i Knarrlagsund følger samme suksessoppskrift som i fjor med variert sjømat og familieunderholdning, og håper at minst like mange besøkende denne gang.

Kokkekurs og kokkekamp

Hitterværing Hege Karlstad som tidligere i år deltok i TV Norge programmet «Mitt kjøkken ruler», inviterer blant annet til kokkekurs for barn mellom 10-15 år på lørdag. Det kreves ingen forkunnskaper og det er gratis å delta.

På søndag arrangeres det en lokal variant av "Mitt kjøkken ruler». To par fra øyregionen, forhåpentligvis et par fra Frøya og et par fra Hitra, inviteres til uhøytidelig og morsom kokkekamp. For påmelding til enten kokkekurs eller kokkekamp, må man ta kontakt med Karlstad.

Kindereggkonsert

På kveldstid blir det liv på kaia.

Fredag er det først "Springsteen tribute" før UFO som spiller opp til dans og lørdag kveld er det populære Plumbo som står på scenen.

Søndag kveld blir det trippelkonsert med Charlotte Audestad, Tove Bøygard og jentebandet Engla og Banditta.

- Engla og Banditta har svært så fengende musikk og et smittende humør, derfor booket jeg dem til ei helg jeg vet det kommer mye folk hit. Disseblir å avslutte årets sjømatfestival.