- Vi brygger så mye som mulig og håper det holder ut sommeren, sier Arne Gabrielsen. I disse dager testes en ny sort øl ut på Kvenvær med einer og pors.

Storm brygghus på Kvenvær har for lengst gjort seg bemerket med produksjonen sin, og i dag selges øl brygget på Kvenvær på ca 10 utsalgssted rundt omkring i landet.

- Jeg har ingen ambisjoner om å komme meg inn på Rema 1000. Jeg vil holde meg på dette nivået, og skal det bli så mye større er jeg redd for at jeg må begynne å gå på kompromiss med kvalitet for å presse ned prisen. Jeg har verken utstyr eller noe lyst til å starte noen masseproduksjon. Vi er lykkelig som liten, smiler Arne Gabrielsen på Storm brygghus.

Brygger selv

I dag kan man kjøpe øl brygga på Kvenvær på Brygga og på Bunnpris på Kvenvær, på Hopsjøbrygga, på Gulating ølutsalg i Trondheim og tre andre butikker tilknyttet denne, samt på to puber i Stavanger.

- Det er kjempegøy at vi har kommet inn så mange steder. Nå produserer vi så mye vi får til.

Gabrielsen brygger selv, og har hjelp med tapping og merking av ølet av kona Siv Sjølie.

- Fra vi starter til ølet er ferdig tar det tre uker før ølet kan drikkes. Men det kan gjerne stå litt lengre.

Storm brygghus på Kvenvær har åpent for gjester. Her selges selvsagt det egenproduserte ølet, som også finnes på omkring ti utsalg rundt om i landet.

Kaffe og blåbærøl

I dag produseres det seks typer øl på flaske, og flere er på gang.

Han forteller at det ikke går mer eller mindre av noen av de seks ølsortene han til nå selger, men at det går jevnt av alt.

- Noen har en favoritt, andre har en annen.

Så langt har Gabrielsen holdt seg til tradisjonelle typeriktige øl men han er nå klar til å eksperimentere litt mer og har nå en øl med einer og pors på gang.

- Den er spennende. Jeg driver å justerer litt ennå, men den tror jeg blir knallbra. Man kjenner skogsmaken med einer, og akkurat passe mye pors.

Arne Gabrielsen forteller at man kan tilsette mange forskjellige smaker i øl.

- Kaffe, blomster, urter, ingefær, blåbær og rips. Det er bare fantasien som setter grenser. Ikke alt er like vellykket

Kvalitetssikrer prosessen

- Hvor mye øl drikker du selv?

- Jeg må jo kvalitetssikre prosessen, ler Gabrielsen.

Men han drikker ikke annet øl enn det han brygger selv eller fra andre mikrobryggerier.

- Nei, har man begynt å drikke øl fra mikrobryggeri, blir det ikke det samme med noe annet etterpå. Det er ikke bare jeg som sier det, men mange av kundene våre. Livet er rett og slett for kort til å drikke industriprodusert øl, sier han med et smil.