Gordon Ramsay som er kjent fra TV-programmer som ”Hell`s kitchen” og ”Kitchen nightmares” kommer til Trondheim den 21.oktober for å kokkelere på Scandic Lerkendal. Rundt 600 av 800 billetter er allerede utsolgt, skriver adressa.

- Ramsay ble veldig imponert

Hotelldirektør for Scandic Lerkendal, Bjørgvin Torsteinsson, hadde med seg konsulent Roar Hildonen da han møte Ramsay i London. De lot stjernekokken smake råvarer fra hele Trøndelag.

- Han var sterkt imponert over kvaliteten på råvarene fra Hitra og Frøya. Sjømaten med kamskjell fra Seashell og laks fra Salmar fikk fram det beste fra den trønderske kysten. Lammet fra Dalpro var han stor fan av, i likhet med meg. Ramsay er jo fra Skottland hvor de er godt vant med lam og han er meget glad i slik type kjøtt, sier Torsteinsson til lokalavisa Hitra-Frøya.

Møtet mellom dem gjorde at forretten som blir servert blir kamskjell og laks fra Frøya, og steinaldersau fra Hitra blir hovedrett. Ellers er det iskrem fra Trondheim, og oster fra Tingvoll, Levanger og Orkdal som står på menyen.

- Hadde aldri trodd

Hotelldirektøren hadde aldri trodd at han skulle få mannen som har fått 15 Michelin-stjerner til å komme til Trondheim.

- Det er jo helt fantastisk at han faktisk kommer, fordi det hadde vi knapt nok håp om da vi møtte han. Hverdagen hans består av å åpne restauranter i Singapor en dag og TV-innspilling i USA den neste, så det er kjempestort at han kommer hit, mener han.

- Forventer at han hever stemmen

Torsteinsson mener hele arrangementet er et stort pluss for hele Trøndelag.

- Vi har invitert folk fra andre restauranter til å komme å lære av han, fordi det er viktig for hele regionen får høre og se det Ramsay kan. Flere forskjellige skoleklasser er på plass for å bli inspirert av han også.

Tre sjefkokker av Ramsay kommer til Trondheim før hovedpersonen, for å forberede arrangementet. De får så hjelp av kokkene på Scandic for å lage maten.

- Ramsay kan jo være litt streng på TV hvis ikke alt går som han vil. Frykter du det vil skje hos dere?

- Jeg forventer at han hever stemmen litt hehe. Han er jo en ganske så intens person, men det er fordi han er så glødende opptatt av at alt skal være perfekt. Vi har så bra råvarer at det skal nok gå meget bra, tror Torsteinsson.