Lørdag åpner utstillinga av Ingolf Jektvik i Innsia Kulturhus. Her får vi se naturbilder fra Hitra med kunstnerisk tilsnitt.

- Vi prøver å satse på lokale kunstnere, så det er veldig artig å få stille ut denne fotoutstillingen av Ingolf Jektvik, sier May Baglo i Hitra kunst og håndverksforening.

Salgsutstillinga på Gammelskolen på Strand holder åpent hver lørdag og søndag  hele sommeren. I tillegg til Jektviks utstilling er det også skoleutstilling og salg av kaffe og kaker i åpningstiden på Strand.

-Litt rart

Ingolf Jektvik er kjent for å hente stemningsfulle og spennende motiv fra naturen. Denne gang er det et utvalg av fotoart på matt papir som stilles ut.

- Fotoart vil si at noen av bildene er digital bearbeida. De ser ikke ut som direkte foto, men er mer maleriske. Jeg har satsa litt mer på det dekorative denne gang, forteller Ingolf Jektvik.

Motivene hans er som vanlig preget av flott natur fra Hitra. Vann, fugler, berg og gammel arkitektur. Men med et kunstnerisk tilsnitt tilført originalbildene.

- Jeg er ofte på turer flere ganger i uka og tar bilder. Det føles litt rart å ha utstilling, det er så sjelden man gjør det. Men det er jo en naturlig ting. Når man tar så mye bilder og er kreativ med dem, så vil man jo gjerne vise det frem for noen også, sier Ingolf Jektvik.