"For snoppen og resten av kroppen" og "For musen og det under blusen", står det på de to hånddukene.

- Uff, jeg var litt i tvil om vi burde selge dette på et julemarked, sier Erna Haugen som har laget håndklærne, mens de andre damene og besøkende ler i bakgrunnen.

- De er kun humoristiske, så folk tar det ikke så tungt. Vi har solgt en god del av dem allerede, følger Elsa Mellemsæther opp.

- Er ikke kun damer

Ellen Handberg, Elsa Mellemsæther, Erna Haugen og Mildrid Olsen, er noen av de som har bidratt til å lage julegaver. Foto: Rune Eian.

De fire damene åpnet julebutikken på Fillan 30.november og har åpent til 13. desember. Totalt er det rundt 11-12 personer som har deltatt for å lage alt som finnes.

- Det er veldig mange timer som har gått med. Strikking er jo et helårsarbeid som pågår hele tiden. Men vi er ikke bare damer. Almar Viktor Kowollik har blant laget lamper av kråkeboller og mye annet maritimt, forteller Mellemsæther.

I papiravisa på fredag og på HF+ på nett allerede nå (se sak øverst til venstre) kan du se flere bilder av alt damene og Almar har fått laget til.

Utenom julegaver er det også mulighet for å ta seg en kaffe og et kakestykke i sofakroken. Damene ønsker også å informere om at de kun tar kontanter, siden de ikke har kortterminal på huset.