Flott juletretenning på sykehjemmet

Mange ofret pepperkaka si på hesten

Solveig Ervik var en blant mange som ofret peppekaka si på hesten Trostan. Hesteeier Kent-Roger Walvåg synes det er artig at så mange lar seg sjarmere av den ti år gamle islandshesten. 

Kultur

Med lysene i orden på treet, kunne Frøya sykehjem atter en gang arrangere en flott markering av den første søndagen i advent.


Sist uke ble det oppdaget at noen hadde klippet over ledningene som skulle gi strøm til lysene under juletretenningen ved Frøya sykehjem. Heldigvis fikk de ordnet opp etter vandalene, og på den første søndagen i advendt kunne lysene atter tennes i "tuntreet" ved sykehjemmet.


 

En mengde fakler rundt "rundkjøringen" var også med på å skape en hyggelig stemning, og det samme var været. Regnet fra en time tidligere hadde gitt seg, og den milde temperaturen gjorde at mange av de eldre valgte å ta turen utendørs.

Gudrun Hansen ble glad da livsgledenissen Leah Aastum kom med pakke. Stornissen og de ansatte likte også gaveutdelingen. 

 

Julesanger, pepperkaker og gløgg

Men først var det samling i like innafor utgangen, hvor Magne Romestrand brukte trekkspill og stemme til å gi de eldre et godt utvalg av julesanger de kjente fra før. Der var det også utdeling av gløgg og pepperkaker, noe både beboerne og de mange besøkende satte pris på.

Magne Romestrand serverte skikkelig julemusikk, der han trakterte trekkspillet og sang. Mange av beboerne ble med på allsangen. 

 

- Det er storslagent det her, sier Astrid Espås, der hun koser seg med utendørs gløgg, ved et tre med julelys, mens hun hører på trekkspillmusikken på en vindstille adventsettermiddag. En av de andre beboerne, Edith Timannsvik, er helt enig.

- Det er så fint, alt i hop.

Storslagent og fint, var ordene Edith Timannsvik (t.v) og Astrid Espås brukte om arrangementet. Linda Iversen passer på at de eldre damene har det bra. 

 

Masse livsglede

Livsgledenisser og livsgledehester skapte også trivsel, og særlig Kent-Roger Walvåg sin islandshest Trostan var et populært innslag. Noen ofret til og med ei av pepperkakene sine på den sosiale hesten.

- Det er artig å være med på dette, sier Agda Melkstadvik. Hun og damen i naborullestolen, Olaug Skaje, er begge fylt hele 99 år, og er glade for hver dag de får oppleve noe ekstra.

Det er ikke alle som er i stand til å bli med ned, eller ut, under sånne tilstelninger. Men adventsnissen fant selvfølgelig veien inn på rommene til dem også, hvor de fikk utdelt gaver som ga litt ekstra glede.

Olaug Skaje (t.v) og Agda Melkstavik (begge 99) koste seg med å hilse på islandshesten Trostan, og var en av flere trivelige hester under juletretenninga.