Fillan skole stiller ut på Kystmuseet

Flere hundre kunstverk sydd sammen til en helhetlig utstilling

Mina Marie Sandvik Thorvaldsen og Tuva Nygård 

Kultur

Kystmuseet har utfordret Fillan skole til å lage en utstilling basert på temaet «kystkultur». Utstillingen står tirsdag 4. og onsdag 5. desember Vi har sett på resultatet sammen med ca. 65 elever.

Elevene på Fillan skole kommer til utstillingen i fem puljer, og mens lokalavisa er der, er det elever i mellomtrinnet, det vil si 5., 6. og 7. klasse. Hver pulje får delta i en høytidelig utstillingsåpning hvor alle står tett sammen som sild i tønne og nyter et stettglass med Mozell druebrus oppi.

- Hele skolen har bidratt, alt fra 1-trinn til 10-trinn. Det er kunst-og håndtverkslærerne som har stått for prosjektet, og har klart å sy flere hundre kunstverk sammen til en helhetlig utstilling, forteller Hans Jakob W. Farstad, fagkonsulent formidling ved Kystmuseet i Sør-Trøndelag.

De utstilte arbeidene er plassert i inngangspartiet og rommet til høyre for dette. Det er arbeider hvor flere elever har deltatt og fått sine objekter montert sammen i store bilder. Galina Aukan forteller:

-For de fleste av elevene har det vært uvant å arbeide i et så stort format som det vi har brukt her. Det største arbeidet er laget av ungdomstrinnet, det il si 8.-10. klasse.

Hva synes deltagerne?

Mina Marie Sandvik Thorvaldsen og Tuva Nygård 

 

Vi spør Mina Marie Sandvik Thorvaldsen og Tuva Nygård, begge 5-klassinger, om hva de mener om utstillingen. De er samstemte i sine svar:

- Det er en fin utstilling, og det har vært gøy å få den i stand.

Mina peker på en fisk hun har laget, det er artig for elevene å se sine ting igjen på utstillingen.

Yosef Abou Hassan 

 

Yosef Abou Hassan går i 5. klasse.

- Det har vært artig å være med, spennende. Jeg har lært mye.

Niklas Wyrwa 

 

Niklas Wyrwa går i 7. klasse.

- Dette er veldig bra etter mye arbeid.Under åpningen kommer elevene til Kystmuseet, får servert eksklusivt boblevann (Mozel) og vi skal prøve å formidle hva som egentlig er «Kystkultur». Mellomtrinnet og ungdomskolen skal også få lov å prøve seg på å lage en improvisert installasjon ut i fra noen enkle objekter.