Jul på Frøya i dur og moll

Unni Helen Hattmyr og May Kristin Bremnes framførte en ny julesang laget på Tove Mathisens tekst. 

Kultur

Omtrent 200 mennesker fant veien til Frøya kulturhus og "Jul på Frøya" på den siste mandagen før jul, noe som tyder på at dette arrangementet er i ferd med å bli en tradisjon som folk slutter opp om.

Musikalkoret sang i foajeen 

 

Ny vri i år var at arrangementet startet i foajeen, der Guri Kunnas musikalkor sang to sanger foran julegrana, før publikum ble ledet inn i storsalen.

Kveldens konfransierer: Berit Flåmo og Kai Egil (Kaisa) Skarsvåg 

 

Ordfører Berit Flåmo og båtbygger Kai Egil Skarsvåg ledet arrangementet, hvor ett av innslagene var framføringen av en ny lokalskrevet julesang. Tove Mathisen, som ble kåret til både årets navn og årets stemme under Frøyawards, har skrevet teksten.  Unni Hattmyr har laget melodi til den, og sang den sammen med May Kristin Bremnes.

Hattmyr fortalte om hvorfor Tove Mathisens tekster hadde truffet henne, og sa at det handlet om at hver tekst hadde både dur og moll i seg. Og slik var også denne kvelden i kulturhuset: en fin blanding av dur og moll.

Tiril og Guro leste dikt 

 

Det ble lest ettertenksomme dikt, vi fikk jubel for Astri Reppe som mottok kulturprisen, ordføreren holdt en tale om å gå inn i jula med omtanke for alle, før kvelden ble avsluttet med svingende låter fra Frikk Heide-Steen & Evening band.