Henger humor på veggene

May Baglo og Hans Jakob Farstad i arbeid med montering av utstillingen. 

Kultur

Tirsdag 19. februar er åpningsdato for en humorutstilling på Kystmuseet. Utstillingen består av foto med morsomme tekster. I dag var May Baglo og Hans Jakob Farstad i gang med montering av utstillingen.

Det blir hengt opp knapt 30 fotografier med artige tekster laget av Sigmund Falch. Det er hverken oppgitt fotograf, datering eller sted for fotografiene. Noen av bildene er kanskje fra slutten av 1800-tallet, mens et av dem må være fra 1950-60-tallet. De fleste stedene på fotoene er trolig i Norge.

- Det er uvanlig at vi viser en utstilling hvor humor er det viktigste. Det var også naturlig at vi tok imot utstillingen, fordi den er vist på vårt søstermuseum Kystens Arv i Rissa. Vi kommer til å henge opp noen bilder fra Hitra hvor publikum selv kan lage forslag til artige tekster, sier fagkonsulent Hans Jakob Farstad om utstillingen.

 

Datering, fotograf og sted kan sies å være uten betydning. Det er fordi tekstene er skrevet som morsomme kommentarer som ikke har med virkeligheten å gjøre.

Sigmund Falch er født i 1965 og er bl.a. regissør og skribent. Hans bibliografi inneholder 13 bøker merket «humor» og en barnebok. Han har bl.a. vært mangeårig bidragsyter til «Hallo i uken» og har siden 2011 arbeidet som produsent i NRK underholdning.

Utstillingen kommer til å stå til midten av juni.