Disse karene blir nok garantister for allsang på Siholmen

Kultur

De er skikkelige veteraner i norsk musikkliv med hiter som "En glad calypso om våren", "Yes! We have no bananas" og "Nordmenn er gale" på samvittigheten. Nå går Banana Airlines inn for landing på Frøya. I dag melder Frøyafestivalen at bandet fra Stokmarknes i Nordland kommer til Frøya i begynnelsen av august, og de blir nok garantistene for allsang på Siholmen. I hvert fall blant de litt voksne.

- Frøya har jo egen flyplass, som tidligere har gjort det mulig for internasjonale artister å fly direkte fra Europa ut til Frøya. Og i år går altså Banana Airlines inn for landing på Frøyafestivalen, og vi regner med mye allsang når motorene fyres i gang fra scenen. Hit-maskinen har vært til regelmessig vedlikehold, og bandet er klar for festivalsesongen 2019 med en del nye låter, men selvsagt også låtene som folk kjenner fra før, forteller Frøyafestivalen.


 

Hele festivalprogrammet er ennå ikke kjent, men tidligere i vår har festivalen sluppet navn som Bonnie Tyler, Freddy Kalas og Vinni.


 

Banana Airlines har holdt det gående helt siden tidlig 1980-tallet. Popgruppa ble etablert av Kai Kiil og flere medlemmer fra popbandet Zoo.

Bandet har siden vært aktivt over 35 år og har levert hitlåter som har befestet seg som festmusikk over hele landet. Storhetstiden var 1980- og 1990-tallet. I 2007 var bandet med i den norske filmen Kill Buljo.