TrondheimSolistene og lokale «West Side Story» på samme scene

  Foto: Nikolaj Lund

Kultur

TrondheimSolistene er straks tilbake i Øyregionen, slik de gjør hvert år på denne tida. Det svært renommerte kammerorkesteret har gjennom en årrekke vekslet mellom å spille sin nyttårskonsert på Hitra og Frøya. I år spilles den etterhvert så tradisjonsrike konserten i Sandstad kirke torsdag 9. januar.

- Nyttårskonsert i Øyregionen har lange tradisjoner, og byr som alltid på musikalske overraskelser fra scenen, sier Omar Pleym, enhetsleder for kultur i Hitra kommune.


 

Orkesteret ble etablert i 1988 og er et kammerorkester med stor programbredde og musikalsk vidsyn. Orkesteret består av unge og talentfulle musikere. TrondheimSolistene har spilt konserter i en rekke land.

- Dagens kunstneriske leder, Geir Inge Lotsberg, viderefører utviklingen av TrondheimSolistene som et topp profesjonelt ensemble med stor internasjonal anerkjennelse. Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet, forteller arrangøren i en pressemelding.

Årets solist er den amerikanske cellisten Trey Lee. Lee er opprinnelig fra Hong Kong og Trondheimsolistene spilte med ham under hans egen festival «Hong Kong Musicus Fest» i 2018. I tillegg er Nils-Olav Johansen solist på gitar. Han er blant annet kjent fra band som Farmers Market, Transjoik Trondheim Jazzorkester.

- Det vil også bli lokalt innslag fra kulturskolen på Hitra. Denne gangen får vi både sang og dans fra den kjente musikalen «West Side Story», opplyser Pleym.