Benedicte Brænden fra Elverum er hittil siste artist-slipp for Frøyafestivalen i sommer. Brænden hadde sin debut som soloartist med albumet ”Doghouse Rose” i 2012. Etter en liten pause fra musikerlivet med giftemål og barnefødsel, er artisten tilbake.

- Hvert år gir vi jo vårt publikum store positive overraskelser i form av artister fra Danmark, Irland, Holland, USA osv… Denne gangen tror jeg vi har en slik fra vårt eget hjemland. Benedicte Brænden er klar til et skikkelig come back. Ny CD er på vei, nytt band er klart, og gledelig for oss er jo at en del av bandmedlemmene har underholdt oss på Frøya tidligere (Lucky Bullets) – og det var ikke vanskelig å overtale dem til å komme til Frøya igjen, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

- Frøyafestivalen blir starten på hennes nye livekarriere, som sikkert kommer til å ta henne i hele vårt langstrakte land, tror han.

Benedicte Brænden er countrymusiker og sanger. Albumet ”Doghouse Rose” var en samling poplåter med tydelig inspirasjon fra alternativ country, rockabilly og americana. Brænden har flere tv-opptredener bak seg, blant annet "Beat for Beat" og "Lyden av lørdag" (begge NRK), i sistnevnte var hun en av seks finalister.

Før solokarrieren var Brænden vokalist i Bazooka Boppers, et populært rockeband bestående utelukkende av jenter. Hun har også turnert solo i utlandet.

- Vårt komplette artistprogram blir presentert i begynnelsen av juli, forteller Stenhaug, som tidligere i år har sluppet artister som Johnny Logan, De Lillos, Abba World Revival, Ole Paus og Vamp.

Se flere av våre artikler fra Frøyafestivalen på vår festival-samleside