I dagens Adressa anmelder Ole Jacob Hoel den nye CD-en til kultartisten Arvid Sletta. Avisas anmelder-veteran gir terningkast fem.

«Terningsystemet ble ikke oppfunnet for utgivelsene til frøyværingen Sletta. Han er ikke «god» eller «dårlig» i tradisjonell forstand. Arvid Sletta er sin egen skala - og dette er det klart beste albumet jeg har hørt med ham».

Hoel viser til at hans forrige CD-utgivelser har vært såpass primitivt spilt inn at de kun har vært av interesse for de «svært spesielt interesserte». På den nye plata er de fleste låtene spilt inn i studio, og bidraget fra musikerne Sinne og Tvervåg fungerer bra:

«Det er ikke akkurat overlesset, men Sletta insisterende og monotone stemme får en mild, melodisk og luftig motvekt»

Arvid Sletta skapte seg et navn som en av Norges desiderte kultartister da han ga ut LP-plata Statement i 1990. De naive og insisterende sangene nådde langt ut over Trøndelag, og restopplaget av plata skal ha blitt solgt ut i Bergen. Ett av Norges hippeste rockeband på den tida, Barbie Bones (fra Bergen), spilte coverlåt at «hiten» Waking to the Station da de spilte på Skansen i Trondheim året etter utgivelsen.

Sletta har siden den tid spilt inn en rekke CD-er. Disse er delt ut til venner, fans og andre interesserte. Men denne gangen har plata fått distribusjon gjennom Steinar Solberg/ Bang Booking på Hitra.

- Jeg foreslo for Arvid at jeg kunne forsøke å selge plata gjennom facebook, og det ville han gjerne, forteller Steinar Solberg, som nå sender ut plater til de som bestiller gjennom Bang Bookings facebookside.

- Jeg har vel solgt 5-6 stykker så langt. Det blir jo ikke noe storsalg. Dette er for de spesielt interesserte, sier Steinar Solberg.