– I helga markeres Allehelgensdag på søndag med at Hitra kirke holder åpen kirke der det vil være et sted for å sørge, savne, håpe, le, fortvile, være sinte og alt som hører med når vi minnes våre kjære som har gått bort. Alle er velkomne til å tenne lys og minnes sine kjære, forteller kirkeverge Tom Skare.

Han forteller videre at Allehelgensdag er en viktig dag for å minnes våre døde. På Hitra markeres dette med åpen kirke og en minnegudstjeneste i Hitra kirke søndag 5. november.

– Her får vi en fin og verdig minnemarkering når navnene leses opp og det tennes lys for den enkelte som har gått bort det siste året, fortsetter Skare.

– De som har mulighet for det tenner ofte lys på grava til sine kjære denne helgen. Mange bor kanskje langt unna, og søker til sin lokale kirke for å tenne et lys der i stedet.

– Når folk nå oppsøker gravstedene til sine kjære rundt omkring på alle Hitras kirkegårder, åpner vi kirken på Melandsjø for å tenne lys i kirkerommet og lytte til meditativ musikk fra vår organist. Den som ønsker det kan få en kort eller lengre prat med diakon Heidi Fugelsøy, forteller Skare til Hitra-Frøya.

- Alle er hjertelig velkommen for å minnes sine kjære denne dagen, enten de er gravlagt på Hitra eller andre steder i landet, sier Skare.

Det blir minnegudstjeneste i Sletta kirke førstkommende lørdag. Foto: HF Arkiv

Også på Frøya inviterer man til minnegudstjeneste. Den avholdes lørdag 4. november i Sletta kirke.

– Minnegudstjeneste og Allehelgensdag er for mange en viktig dag for å minnes de som har gått bort. I kirken er det rom for deg, for din sorg og ditt savn. Når vi samles til minnegudstjeneste i kirken gir vi sorgen, savnet og minnene plass, sier sokneprest i Frøya sokn, Slavisa Jos.

– Du kan komme med din sorg, ditt savn og dine minner, uansett om du har mistet noen nylig eller om det er mange år siden.