Helgepraten:

Navn:

Nils Jørgen Karlsen

Alder:  51 år

Jobb: Trøndersk

Kystkompetanse

Bosted: Sundsvall og Sistranda

Sivilstand: Har vært gift, har to 17-åringer

Aktuell: Leder av sykkelrittet Tour de Frøya lørdag

Tour de Frøya er raskt blitt øyregionens største idrettsarrangement.  Hvorfor tror du det engasjerer slik?

- Tror nok det handler om flere ting. Det å komme opp av sofaen, gjøre en prestasjon, gjøre noe sammen med  arbeidskamerater og venner. Konkurrere mot seg selv. Vi ser jo hvor mye bedriftene legger i det. De stiller med egne lag, har eget utstyr og kombinerer med egne interne arrangement samme dag. Uten den økonomiske innsatsen fra bedriftene har vi aldri klart det!

Hvor mange er involvert i avviklinga av sykkelrittet og hvilke oppgaver bidrar de med?

- Det er mange. Vi har et styre som har arbeidet i lang tid med forberedelser. Denne uka har vi hatt mange frivillige (20-30 )som har hjulpet til med bl.a. asfaltlegging. På lørdag er det over 150 frivillige som gjør en innsats for at dette skal bli tidenes beste sykkelritt. Sikkerhet er viktig, så vi har trafikkvakter rundet hele løypa, vi har folk i sekretariat for registrering og utlevering av startnummer, sluser for startpuljer skal rigges og tas ned innen førstemann kommer i mål, frukt og drikke til deltakerne skal forberedes, vi har flere MC som følger puljene rundt løypa, sanitet har vi på flere plasser rundt løypa og alt av gjerder og reklame skal på plass i start- og målområdet.

Vi antar det er særs mange timer forberedelser som ligger bak - Hva gjenstår nå timer før start?

- Torsdag kl 14:00 var siste frist for påmelding. Da må vi dele inn deltakerne i puljer alt etter ranking og tidligere års resultater. Sikkerheten setter vi veldig høyt, vi har vært rundt Frøya flere ganger for å legge i asfalt der det trengs, vi skal ha nye runder med merking av asfalt også. Start- og målområdet skal rigges på lørdag morgen. Masse reklame skal opp, vi skal ha gjennomgang med grupper av frivillige, tidtakingen skal på plass mm. Lista er lang! Litt spesielt i år er at Dag Otto Lauritzen kommer og skal holde et foredrag i Frøya Kultur og Kompetansesenter på fredag. I tillegg skal Dag Otto sykle rundt Frøya på lørdag. Han kommer til å ta det rolig, stoppe å slå av en prat. Der det er mye liv – der stopper Dag Otto! Vet at han er opptatt av folkehelseperspektivet, synes det er viktig med mat- og drikkestasjoner rundt løypa. En oppfordring til grendene.

​Beskriv deg selv med tre ord.

- Utålmodig, tidsoptimist og .......

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

- I min daglige jobb i Trøndersk Kystkompetanse er dagene forskjellige. Det blir ikke noen kjedelige dager. Vi arbeider med alt fra ungdommer til godt voksne, vi arbeider med nyetableringer og vi hjelper bedrifter med spennende planer og utfordringer. I hverdagen treffer jeg mange spennende mennesker og er så heldig å få arbeide med to fantastiske kolleger, Heidi og Aleksander.

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

- Bedre på å planlegge. Tidsoptimisten i meg kan gjøre dagene veldig lange...

Hva gjør du om ti år?

- Da bor jeg på Frøya! Arbeider med noe lignende som i dag, kanskje fortsatt i TKK. På fritiden kan jeg bl.a. sitte ute eller inne å se den fantastiske utsikten over havet og været.

Hva ser du på TV?

- Er nok litt kjedelig der. Nyheter og sport – Rosenborg. Jeg har sett starten eller slutten på veldig mange filmer.

Hva lytter du til i bilen?

- Lydbøker! Hvilken oppfinnelse.

Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

- Litt begge deler.

Hva var den siste boken du leste?

- Det får bli den jeg har i bilen nå: En av Håkan Nesser

Hva er ditt beste barndomsminne?

- Jeg husker godt de gangene vi gikk til Ervikvatnet for å bade.

Hva serverer du når du får gjester?

- Da griller jeg noe – uansett når det er på året. Her har vi fantastiske råvarer; kamskjell, kreps og laks.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

- Øyrekka er en soleklar ener! Synes også det er flott med riktig dårlig vær.

Har du et godt tips til øyværingene nå i helga?

- Selvsagt! Bli med på Tour de Frøya, enten som deltaker, frivillig eller for å heie frem deltakerne.