I dagens fylkesutvalg i Sør-Trøndelag fylkeskommune (10 av fylkestingets 43 medlemmer) ble det vedtatt endringer i kulturstøtten til festivaler og arrangører i Sør-Trøndelag som er større enn det som opprinnelig var fylkesrådmannens innstilling. Det skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Det betyr blant annet at Frøyafestivalen får 75.000,-. - Vi har funnet rom til å øke rådmannens forslag. Sør-Trøndelag ble nettopp for fjerde gang kåret til årets kulturfylke av Telemarksforsking. Det har vi en ambisjon om å fortsette med å bli, sier leder Per Olav Skurdal Hopsø i komite for kultur, idrett, friluftsliv og folkehelse i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Ap, Sp, MDG, Krf og SV stemte for disse økningene. Høyre, Frp og Venstre stemte imot.

Vil se på endringer

Å se på kulturstøtteordningen med nye øyne, var derimot enstemmig. Det blir derfor gjennomført en utredning for å se om støtten kan gis flerårig, som vil bety mer forutsigbarhet for kulturarbeiderne.

- Vi treffer ikke i dag. Vi putter druer og vannmeloner i samme potten. Noen søker om 500 000,- og har totalbudsjett på nesten 20 mill. Andre søker om 10 000,- og har totalbudsjett på 60 000,-. Dessuten så er det kun 9 av 57 søknader som kommer fra søkere utenfor Trondheim, sier leder Skurdal Hopsø.