Kvelden hadde så vidt startet da Kurt Nilsen inntok hovedscenen på Frøyafestivalen på lørdag. Det er ikke første gang bergenseren spilt på denne scenen, det har han gjort to ganger før. sist gang i 2011. Da spilte han for fulle hus.

Derfor var det litt skuffende at konsertplassen var noe glissen til å begynne med. Men været var godt så det virket som om befolkningen på øyriket hadde tatt seg litt ekstra god tid med å komme seg på festival.

En stødig strøm av publikummere rant gjevnt og trutt gjennom hovedporten og opp på plassen foran scenen; og til slutt hadde det samlet seg en godt voksen folkemengde.

Det virker som de som sto på scenen jobbet i takt med publikums-ankomsten. Til å begynne med så var energien litt seig på scenen, men etter som publikumsmassen tok seg opp begynte bandet virkelig å våkne til live. Kurt Nilsen og co serverte et solid show på tross av den litt trege starten og ga publikum en god gammel country and western rock´n´roll konsert.

Det ble en god musikalsk opplevelse for de ankomne med allsang av Kurt sine slagere. Noe publikum fikk ros for da Kurt smalt ut med:

-Takk skal dere ha! Dere er f***n meg gode!.

Bergenseren hadde fått igang publikum så mye at bandet ble kalt inn på scenen for å ta noen ekstranummer også.