Lundgren var del av bandet Curt & Roland som spilte fra 1965 til 2000. I kristne miljøer var de kontroversiell, siden de spilte "rytmisk musikk" med elektroniske guitarer i Skandinavia på 60-tallet, i følge Korsets seier og wikipedia.

Det hindret dem ikke i å få spilt inn 25 plater. To av dem har solgt til gull i Norge og Sverige.

- Ville bruke musikken for andre

I 2000 fikk Curt Petersén kreft og måtte slutte å spille musikk. Men Roland Lundgren fortsatte å reise rundt i verden selv etter kompanjongen døde av kreft.

Han ønsker å bidra til at barn med vanskelige kår skal ha det så bra som mulig. Slik beskriver Lundgren sitt eget fadderbarn på Filippinene.

- Jeg har alltid ønsket å bruke musikken min og det Gud har gitt meg for andre. Derfor er det stort at jeg gjennom musikken min kan gjøre en forskjell for de minste her i verden. Å se mitt eget fadderbarn, Jayvee, vokse opp til å bli en mann med alle muligheter åpne gjør meg takknemlig, sier han til Star of Hopes hjemmeside.

Organisasjonen er med på å arrangere turneen han nå har i Trøndelag. Tirsdag 21 april klokken 19.00 holdes konserten i Hitra Misjons-og Nærmiljøsenter.