Bandet Rotlaus fra Ørsta blir beskrevet som et «up and coming» band. Nå kommer bandet på sin første «miniturnè» til Trøndelag. Førstkommende fredag spiller de på Ansnes brygger på Hitra.

I følge Thea Lovise Tangvik i Ttentertainment er disse virkelig verdt å komme å høre på. Musikken til bandet ligger et sted mellom folkemusikk, country og rock, og er sterk på både tekst og rytme.

- De har aldri vært i Trøndelag før sier Tangvik, som gleder seg til å presentere bandet for det trønderske publikumet. Foruten konserten på Hitra skal Rotlaus spille lørdag på Amfi Orkanger, på Grøtte samfunnshus som oppvarming for Nashville, og på Kafe Larssen i Trondheim.

- I desember 2015 kom Rotlaus med singelen «Kvilelaus», som fort gjorde bandet kjent. Allerede etter tre uker var sangen blitt spillt over 100.000 ganger på digitale plattformer og kom på 4.plass på norske spillelister, forteller Tangvik.

HVA SKJER? Sjekk den nye HFkalenderen.no

Det er rundt tolv år siden Rotlaus sto på scenen sammen for første gang under navnet «lasy boots». De var et countryband som reiste rundt i helgene for å underholde på puber, barer og ungdomshus. Bandet ble oppløst, men startet opp igjen i 2015 som et resultat av at musikerne møttes under festivalsommeren 2015. Dermed var Rotlaus et faktum.

Rotlaus består av Bjørn Marius Øyehaug (gitar, vokal) som spilte i Vassendgutan fram til 2013. Ellers består bandet av Levi Andrè Leite (bass,vokal) Simen Bjørdal (trommer) Simen Rebbestad (gitar, fele).

Til påska er bandet klar med sitt første album med elleve selvskrevne låter.