Når Björg og Therese møtes eksploderer det. Av positiv energi. Av smil og latter. Men de gir også rom for de mer alvorlige sidene av livet. Torsdag kommer duoen til Hitra med sitt inspirasjonsforedrag.

- Du vet når du møter en person og du kjenner at alt bare stemmer? Slik var det da jeg møtte Björg første gangen. Det forteller Therese Ulvan om foredragspartneren og billedkunstneren Björg Thorhallsdottir.

Full match i felles tanke

Etter det første møtet i Monaco ble Therese bedt om å komme til Levanger til Björgs utstillingsåpning for å sette musikk til bildene. Thorhallsdottir opplevde at Ulvans musikk og stemme malte ut det bildene viser, og fortsatte der ordene stoppet. Når damene i tillegg ønsker å formidle den samme livsvisdommen var det klart for dem begge: Dette ønsket de å gjøre mer av. Sammen.

Fulle hus

Resultatet har blitt til foredraget ”Inspirasjonskveld” som Björg og Therese turnerer med denne høsten. Østlandet og Midt-Norge står på spilleplanen. Og tilbakemeldingene har vært gode.

- Vi har fått en strålende mottagelse. Vi har spilt for fulle hus de stedene vi har vært på. Det er innmari gøy.

Og torsdag 27. oktober tar Therese Björg med seg hjem til Hitra og Hjorten hotell med show-foredraget. For å spre positive ringer i vann, som Therese sier selv.

Le av de gamle flausene dine

- Snillhet er undervurdert! Og da mener jeg ikke bare det å være snill mot andre.

Like viktig er det å ha mot til å være god mot seg selv. Mot til å lytte til den indre stemmen. Og følge drømmene sine, forteller Therese.

Hun mener det er bedre å sitte på aldershjemmet og le av de gamle flausene sine, enn å angre på alt man aldri prøvde. Og litt å le av skal det visst bli når hun blir en tilårskommen dame.

- Vet du, jeg trodde vi skulle ta med foredraget til Halten da jeg så spillelista, men Halden er vel et bra sted det også, ler Therese.

- Björg er som en standup-komiker

Og mer latter mener hun det blir under inspirasjonskvelden.

- Björg er som en standup- komiker på scenen. Samtidig et hun åpen om de vonde sidene livet har bydd på. Og får man avstand til ting så ser man ofte at livet er veldig fint likevel, sier Therese Ulvan.

Lyst på to billetter?

Har du en venn som du gjerne skulle tatt med deg på ”Inspirasjonskveld”?

To heldige lesere av Hitra-Frøya kan få to billetter hver.

Det eneste vi ber om er at du skriver til post@hitra-froya.no og forteller hvorfor nettopp din venn fortjener dette positive løftet sammen med deg.

Eposten må være oss i hende innen 25.oktober kl 1500. Da trekker vi de to venneparene som får gratis-billettene.