– Den kjempepopulære norske artisten Emma Steinbakken har sagt ja til å holde konsert på årets Frøyafestival. Det samme har Abba revival band, som vil hylle Abba og feire «Waterloos» 50 års jubileum.

Dette melder Frøyafestivalen i en pressemelding.

Emma Steinbakken fra Jessheim (20) har kommet som et stjerneskudd inn på den norske artisthimmelen. I løpet av noen få år er hun en av landets mest ettertraktede artister. Hun er blitt kjent både for egne låter og egen stil, men også mye takket være at hun har hatt låter på tv og film.

Da hun framførte Hellbillieslåten «Eg gløymer deg aldri» i tv serien «Rådebank» var det allerede klart at Steinbakken var noe spesielt. Med stor suksess med «Stay with me» fra Netflix-serien «Hjem til jul» og sine tolkninger av blant annet Bjørn Eidsvågs «Floden» og Isahs «Delilah» i TV2 «Hver gang vi møtes», har hun befestet posisjonen som en toppartist, til tross for at hun knapt har forlatt tenårene.

Abba-hyllest

Abba revival band kom til Frøyafestivalen i 2015 og tok publikum med storm. Et stort og feststemt publikum fikk se og høre et band som gjenopplivet Abba ned til minste detalj. Bandet kommer til å by på alle de kjente Abbalåtene, og samtidig også ligne veldig på originalen.

-Vi synes det passer med Abba-gjensyn nå, som det snart er 50 år siden bandet slo gjennom i Eurovision med «Waterloo», sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

-At vi også fikk flotte Emma Steinbakken på plakaten, er vi utrolig stolte av. Hun er en av de mest spilte artistene for tiden, med over 34 millioner avspillinger av sin siste hit «Not you». Ikke mange kan måle seg med henne, sier Stenhaug, som lover flere sterke artistavsløringer om kort tid.

– Sponsorer reddet festivalen

– At det blir festival i år også har ikke vært opplagt, etter fjorårets festival i storm og regn, som endte med millionunderskudd. Festivalsjefen innrømmer at det har vært en kjempeutfordring å få dekket underskuddet. Men takket være det Stenhaug kaller ekstremt lojale sponsorer, ble underskuddet dekket og Frøyafestivalen kunne leve videre.

-For et par uker siden fikk vi betalt alle våre kreditorer det vi skyldte dem. Dermed kan festivalstaben starte å forberede en god «gammeldags» festival igjen, uten noen former for restriksjoner.

-Nå er vi tilbake til festivalpass, og jeg tror vel vi er den eneste festivalen som vil selge pass billigere enn vi hadde før pandemien. Selv om artisthonorarene er tredoblet, kan vi holde prisene, igjen takket være utrolig engasjerte sponsorer, skryter Stenhaug som ikke nevner at festivalsjefen selv har jobbet døgnet rundt for å få brikkene på plass også i år. Billettsalget vil starte 16 juni, forteller Frøyafestivalen i pressemeldingen.