Elevene ved Guri Kunna vgs. har allerede kommet i gang med øvingene, og onsdag i forrige uke kunne musikalsjef Elisabeth Antonsen Dyrø avsløre at oppsetningen til neste år blir den svært populære og prisbelønte amerikanske sang- og rapmusikalen Hamilton.

Moderne og variert

Elisabeth Antonsen Dyrø forteller at hun denne gang ønsket å finne en musikal som ikke hadde blitt satt opp ved skolen tidligere.

- Det var også viktig å velge en annen musikkstil enn fjorårets musikal. Musikken i Hamilton er moderne og variert, og falt i god smak hos elevgruppa når de fikk noen smakebiter på onsdag.

De siste årene er det musikalene Hair, Footloose, Rock of Ages og Chicago som har blitt fremført av videregående-elever fra Frøya og Hitra.

Interessant tidsepoke

Hamilton har siden 2015 gått sin seiersgang på Broadway i New York. I 2016 ble musikalen nominert til hele 16 Tony awards hvor den vant 11, inkludert prisen for beste musikal.

Hamilton handler om en av Amerikas landsfedre Alexander Hamilton, en immigrant i fra de vestindiske øyer som ble George Washingtons høyre hånd under den amerikanske revolusjonskrigen og den nye nasjonens første finansminister.

Med en blanding av hip hop, jazz, RnB og rap, blir Hamilton-musikalen beskrevet som ”historien om Amerika den gang - fortalt av Amerika nå”.

- Historien foregår i en tidsepoke som elevene ikke er så godt kjent med, noe som også er interessant å jobbe med når vi skal begynne med manus, sier Antonsen Dyrø.

Hamilton i 2018 blir den nittende musikaloppsetningen på Frøya, og den andre oppsetningen etter at de videregående skolene i øyregionen ble sammenslått.

- I år er det hele 16 elever fra skolested Hitra som deltar, legger Elisabeth Antonsen Dyrø til.

Et videoklipp i fra Hamilton-oppsetningen på Broadway kan du se her: