Urpremieren på spelet, basert på bøkene om Oda i Spåhålet, er fredag 27. juni. Og nå øves det intenst foran oppsetninga på Mausund. Forfatter Vidar Oskarson syns det er sterkt å se unger og voksne sette liv til karakterene fra bøkene. Selv var han også litt tilstede under prøvene på lørdag ettermiddag, men forteller at han måtte forlate området etter kort tid.

- Det tar seg ikke ut at en mann på 51 år skal stå å grine på en lørdags ettermiddag, forteller han selv.

- Og vi ser at de profesjonelle drar med seg barna på den «ville reisen» frem mot urpremieren. Nå er vi også i ferd med å få på plass klær og rekvisita fra 70-tallet, og for den som har passert den beste middagsalderen så frembringer dette fine minner, tror Oskarson.

Mye skal på plass, både av teatralske og musikalske elementer, men også mer gjennomførings-tekniske ting.

- Ute-teater/spel med musikk, dette er helt nytt for oss, så vi prøver å dobbeltsjekke alt vi gjør. Vi er vant til knallharde fotballkamper på Varden og en festival med noe for hele familien, nå skal vi også få til et ute-teater med musikk. Vi tror vi har kontroll så langt, været bryr vi oss ikke om, det får den store skaperen ordne. Folk her ute er veldig imøtekommende og strekker ut en hand straks vi trenger den, det er min store trygghet, sier Oskarson.

Å frakte publikum til og fra øya, ser også ut til å ha funnet en løsning.

- Mange spør oss hvilke utfordringer vi har, den største utfordringen vi har er selvsagt logistikk til/fra øya. Endringer på rutetilbudet til/fra Dyrøy gjorde at vi fikk en utfordring etter spelet på lørdag. Men nå fikk vi også en godmelding fra AtB, de går innom Mausund og henter folket som skal til Dyrøy etter spelet på lørdag. Tusen takk til AtB!, sier Oskarson.

Vidar Oskarson