Jo Nesbø og Di Derre. Karpe Diem kommer, Violet Road, Bjørn Eidsvåg, The Seeger Session Band, London Philharmonic Skiffle Orchestra, Oueen Machine...

Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug og medieansvarlig Jan Otto Fredagsvik ramser opp årets artist-bookinger til Frøyafestivalen og virker svært så fornøyd tre dager før det hele braker løs for åttende gang. "En perlerekke av artister," sier de, og håper og tror de får vist dem fram foran et stort publikum i godt festivalvær.

- Værgudene er med oss igjen! Kjempebra festivalvær meldes, og festivalområdet på Siholmen er oppgradert, lokker de. - Denne augusthelga blir prikken over i –en for en strålende festivalsommer for øyriket i vest – ja, for hele regionen, sier Stenhaug og Fredagsvik.

Større telt enn noengang

- Vi har en logitsikk og infrastruktur, som gjøre at selv om det ikke blir 30 grader som hittil i år, så er vi forbredredt på det. Vi har en ordentlig teltpark. Og området er oppgradert slik at folk skal få en god opplevelse selv om ikke skulle bli godt vær. Men det håper vi jo selvsagt på. Vi har hatt godt vær de første sju årene, og planlegger det til helga også, sier Stenhaug til Hitra-Frøya.

Starter med Halvdan

Frøyafestivalen arrangeres for åttende gang på Sistranda fra 7. 9. august. Men før konsertene på festivalområdet Siholmen, blir det kirkekonsert i Sletta med Halvdan Sivertsen. Det skjer allerede torsdag kveld. Konserten er straks utsolgt.

- Det er fortsatt billetter tilgjengelig for konserten med Halvdan Sivertsen. Men nå må de lokale trege trønderne kjappe seg litt. For nå legger vi også ut disse billettene på Billettservice, og da pleier det å gå fort. Spesielt har vi ikke solgt så mange på Hitra, sier Stenhaug.