Fløtta hit

- Jeg begynte som skjærgårdssykepleier i april i fjor. Etter et drøyt år har jeg mange godt øyeblikk å se tilbake på.

Stillingen som skjærgårdssykepleier er en fireåring prosjektstilling, og med ett år tilbakelagt har hun fortsatt tre år med gode øyeblikk foran seg.

Nyter eksosfrie dager på jobb

- Landskapet er det største med å jobbe her ute! Det er fantastisk å ha denne fantastiske naturen som arbeidssted. Jeg finner det utrolig inspirerende, i all slags vær! Det gir med store øyeblikk hver enste dag. Tenk å kunne ta båten til jobb, få vind i håret og slippe eksos og støy, sier Vibeke entusiastisk.

Selv om hun er fornøyd med eksosfrie dager drar hun gjerne hjem til Trondheim. Der bor ektemannen, men han kommer også ut til Sula og Vibeke om anledningen byr seg.

- Fridagene mine kan like gjerne tilbringes på Sula som i byen. Vi kjøpte feriehus på Sula i 2013. Øyrekka var derfor ikke ukjent for meg da jeg begynte i jobben. Jeg føler meg godt mottatt. Her er det bare trivelige folk.

- Øyværingen er frisk og lever lenge

Trivelige folk som er friske og lever lenge i følge sykepleieren. Årsaken til de friske og seiglivede øyværingene tilskriver hun lokalmiljøet.

- I byen lever mange i ensomhet, men her ute er samholdet sterkt. De holder seg aktive, og i tillegg til frisk sjøluft er nok det årsaken til et langt og friskt liv, mener Vibeke.

Savner et bedre rutetilbud

Hvor lenge Vibeke selv blir Sula etter at prosjektperioden er litt uklart. Hun trives godt og vil gjerne bli, men som alle andre må hun ha en jobb som gir til smør på brødet.

- Jeg gjør en evaluering etterhvert. Det vil jo være litt avhengig hvillke oppgaver jeg får. Og så hadde det absolutt vært et pluss med bedre kommunikasjoner her ute. Jeg er bruker rutebåt for å ta meg rundt i jobben min. Det er rutetilbudet som bestemmer arbeidshverdagen min. Å ikke kunne ta seg til Froan er et savn, sier skjærgårdssykepleier Vibeke Pallesen Nordtiller.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no