I fjor ble det det delt ut 200.000 kroner fra Frøya kommunes ungdomsfond. Pengene gikk til aktiviteter og kulturtiltak for eller av ungdom, og blant annet ble det delt ut penger til synth-keyboard på ungdomsbasen, biljardbord på klubbhuset på Flatval og swingkurs.

Kommunen bruker av pengene fra havbruksfondet, og nå er ungdomsfondet fylt opp med 300.000 kroner, som skal deles ut i år.

Formål med ordningen er å initiere og støtte opp under kultur og aktivitetstilbud i kommunen med et særlig fokus på aktivitet til ungdom.

Ungdomsfondet skal gi mulighet til å iverksette tilbud/tiltak etter behov ungdommen selv mener de har, og som de selv mener vil bidra til å fremme inkludering og motvirker utenforskap.

Ungdomsfondet skal bidra til å stimulere til at ungdom i Frøya kommune blir gitt muligheter til å sette i gang med nye prosjekter og aktiviteter - av, med og for barn og unge.

Målgruppa er unge mellom 13 og 15 år, og det deles ut støtte til enkeltpersoner og grupper. Makssum er 20.000 kroner per tiltak.

Det er nå mulig å søke Frøya kommune om penger fra ungdomsfondet.