Nå er det klart for den digitale lesekampanjen Sommerles.no igjen.

Sommerles er en nasjonal, digital lesekampanje i regi av bibliotekene, der målet er å øke lesegleden og få barn til å lese mye på sommeren.

Fra 1. juni kan alle 1. - 7. klassinger i Frøya og Hitra kommune være med på Norges kuleste lesekampanje, sammen med barn fra hele Norge. Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, og i fjor deltok over 164 000 barn.

Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie. Sommerles bruker elementer fra digitale spill for å motivere til lesing.

– Det et stadig flere barn som bruker lesekampanjen Sommerles her i Frøya kommune. Det er så bra, og man kan bare glede seg. Fordi det viser en stor interesse for bøker, for litterratur generelt, uansett om det er en fysisk bok, e-bok eller lydbok. Dette er lesning som påvirker utvikling – det er ingen tvil om, sier Monika Kopaczek-Styczen ved Frøya bibliotek.

Hun sier det derfor er så viktig at både foreldre og lærere oppfordrer barn til å lese.

– Sommer er en god tid til det. Da også foreldre har mer tid til å lese for de små, som kan ikke lese selv.  Å delta i sommerles.no er en stor motivasjon til flere barn. Å lese er også et stort eventyr. Man kan få både kunnskap, man kan plutselig befinne seg i en annen verden, sammen med disse bokheltene, man kan besøke ørkenen, oppleve jungelen, lande på månen eller dykke I havet. Å lese bøker betyr så mye – at egentlig kan vi si, at man vinner livet hvis man leser bøker. Det er så viktig at våre små først blir lest for av foreldre, og senere de begynner å lese selv. Jeg oppfordrer alle barn til å delta I sommereles, og foreldre og lærere til heie på dem, sier Kopaczek-Styczen.