Sistranda Kystbarnehage har en dag i året som de vier sagnfiguren Guri Kunna. Da tegner barna trollkvinnen som hadde tilhold i Froan, og de synger om henne. Hver avdeling har også ei Guri Kunna-dukke som får bli med barna hjem, og så tar de bilder og forteller hva dukka har vært med på.

På Guri Kunna-dagen inviterer barnehagen smårollingenes foresatte på middag, kaffe og kaker. Middagen de solgte i år kom fra Salmar, som sponser barnehagen med all den laksen de vil ha.

Dessverre var ikke været helt på barnehagens side under markeringen. Innimellom regnet det godt, men det hindret ikke de små i å synge om den sagnomsuste Guri Kunna. Og det var store øyne på mange av barna da det ble varslet at Guri meldte sin ankomst.

Så kom hun opp av havet, trollkvinnen fra Froan, med ei skattkiste full av ballonger og gullmynter. Og når skatten var delt ut, kunne ungene vinke farvel til henne. Men Guri Kunna dro ikke på kvernsteinen denne gangen. Nei da, hun sto framme i baugen på en hurtiggående båt. Så har den moderne tiden også innhentet sagnfiguren. I alle fall i dag.