Navn: Mette Mari Svendsen

Alder: 48 år

Yrke: Tannlege

Bor: Knarrlagsund

Sivilstand: Kjærest

Aktuell: Mette er leder i Hitra padleklubb, og sparker nytt liv i klubben med tur nå i helga.

Beskriv deg selv med tre ord:

Energisk, positiv, og direkte

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

Veldig variert. Jeg trodde det skulle bli et rolig liv å flytte på landet. Men jeg har nok et høyt aktivitetsnivå uansett hvor jeg bor.

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

Tålmodighet. Dessuten burde jeg vært flinkere til å ta et med ro. Jeg er så engasjert, og kjører på så lenge det finnes energi.

Hva gjør du om ti år?

Jeg håper jeg fortsatt bor på Hitra. Jeg bor i barndomshjemmet til mora mi på Knarrlagsund, og håper jeg fortsatt bor der om ti år. Og så håper jeg at jeg har padlet på mange plasser rundt om i verden. New Zealand og Australia er en drøm.

Hva ser du på TV?

Minst mulig.

Hva lytter du til i bilen?

Gammel musikk som det svinger av. Michael Bublé eller Eva Cassidy. I det siste har jeg hørt riktig mye på den nyeste skiva til Charlotte Audestad. Og i tittelsporet er det en sannhet i altså. ”Livet er for kort til å bare ha det grei”. Det er jammen sant! Jeg skulle spurt Charlotte om jeg kunne kjøpt av henne det sitatet.

Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

Ha ha. Hva tror du? Jeg er best på å prate dessverre. Jeg prøver å lytte, men så var det det med tålmodigheten da…

Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy?

Lars Monsen! Da hadde jeg vært sikker på å overleve. Dessuten er han kjekk å se til. Nei, kanskje jeg heller tar med meg mulla Krekar. Det hadde blitt litt av et opphold for Krekar på den øya. Med ei skravlete dame som skulle fortelle han ett og annet om kvinnesyn. Dessuten hadde alle visst hvor han var når han var med meg på den øya. Etter et opphold med meg der hadde kanskje Kyrksæterøra sluppet å ta imot Krekar også.

Hva var den siste boken du leste?

Jeg leser bare krim. Den siste jeg leste var ”Marco-effekten” av Jussi Adler-Olsen. Nå gleder jeg meg til å lese ”Stalker” av Lars Kepler.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Alle mine barndomsminner handler om sjøen. Om somrene pleide mor, far, søstera mi og jeg å bo i båt en måneds tid i skjærgården utenfor Grimstad. Eller så var vi på Hitra. Mora mi var fra Hitra, og mange barndomsminner er fra denne øya. Og det rare er at det alltid var godt vært da vi var små. Sola skinte jo alltid!

Hva serverer du når du får gjester?

Sjømat! Kreps og krabbe fra Hitramat.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

Alle som kommer på besøk til meg havner i kajakk. De får i alle fall tilbudet. Dag to av besøket tar vi en båttur. Båtruta er klar, vi starter på Ulvøya, forbi Fjellværsøya, Mausund og Bogøyvær og så ender vi på Sula. Ulvøystien er også verdt et besøk. Jeg har gått mange turer i Norge, og ingenting kan måle seg med Ulvøystien.

Har du et godt tips til øyværingene nå i helga?

Ja! Alle må møte opp på Knarrlagsund på søndag klokka 11. Vi har redningsvester og kajakker, men folk må gjerne komme med eget utsyr også. Vi gjør strandhogg på Nordøya, som ligger nord for Ulvøya. Det blir padling uansett vær, så det er bare å komme. Faktisk så er det varmere enn man tror rett over havoverflata.