Med åtte spellemanspriser til sammen, er publikumsfavorittene Madcon og Hagle klare for årets Frøyafestival.

-Årets Frøyafestival blir en todagers festival etter gammelt godt merke, og reaksjonene på de første artistene er allerede kjempepositive, forteller en opplagt festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

-Nyheten om Emma Steinbakken og Abbashow er blitt utrolig godt tatt imot, og vi tror ikke signeringen av Madcon og Hagle blir møtt med mindre begeistring, sier han.

– Nå slipper vi løs billettsalget fredag morgen klokka ni, og fram til første juli kan folk sikre seg festivalpass til redusert pris gjennom Earlybird-tibudet.

To nye

Stenhaug og co kan i dag presentere to nye artister.

Med seks spellemannspriser, en world music award og internasjonal suksess i bagasjen, kommer rapgruppa Madcon til Frøya i august.

Tshawe Baqwa og  Yosef Wolde-Mariam har til nå gitt ut seks album og hatt både norsk og internasjonal suksess.

De fikk sin første spellemanspris allere med debutalbumet «It's All a MadCon» i 2004. Karrieren tok virkelig av da de ga ut singelen «Beggin’» i 2007, en cover av en gammel Frankie Valli-klassiker.

Den føyk opp på singellistene i Storbritannia, Tyskland, Frankrike og mange andre land og solgte til seks ganger platina. «Beggin» og albumet «So dark the con of man» sikret gruppa ny Spellemannspris.

Europa danset Glow

Da de framførte «Glow» i pausen under Eurovision Song Contest i Telenor arena i 2010 på Telenor Arena, ble gruppa og ikke minst dansen allemannseie i Europa.

For «Glow» vant de Spellemannprisen 2010 i klassen årets hit.

Også i  vinter har tv-publikum kunnet følge Yosef som engasjert dommer i TV2’s «The voice».

Hagle er bøgdas antihelter

Country-rap bandet Hagle tok Norge med storm da de dukket opp på Mysen i Indre Østfold på slutten av 2020.

To bøgdakarer som sang sanger om rånemiljø  og bygdekultur. Deres banjo og rap har blitt voldsomt populært i hele Norge, og Hagles to første singler ble med i NRKs sukess-serie Rådebank. Dermed ble gutta folkeeie over natta.

Hagles musikk omtales som perfekt for folk med veteranbil med stort anlegg, og som foretrekker tresko fremfor sneakers.

Duoen består av André Jensen og Olav Tokerud, og karene synger på dialekt. De forteller historier fra dagliglivet på små steder på bøgda.

Duoens første singel het da også «Traktor».

Hagle vant Spellemannprisen 2021 i klassen årets gjennombrudd og i klassen festmusikk.

Hagle Foto: Haakon Loenn