Så var dagen kommet. Frøya Teaterlag skulle endelig få prøve storstua under årets teaterstykke "Trollspeilet". De hadde store forventninger til salen, til lys og til lyd, og til om forestillingen slo an blant publikum.

Alt stemte. God lyd, godt lys, og en sal hvor alle fikk se det som foregikk på scenen. På scenen var det troll og huldrer, langnesede kjerringer og seterfeite bukker. Og ikke minst var det den norske eventyrverdens hovedpersoner Per, Pål og Espen Askeladd.

Jeg fant, jeg fant

Vi husker dem fra barndommen. Troskyldige Espen og de litt mer maktsyke brødrene hans. Vi husker knivingen om kongsdatteren, eller prinsessen om du vil, og kampen for halve kongeriket. Forestillingen ble et gjensyn, og selv om dette er et teaterstykke satt sammen av mange norske folkeeventyr, så var det gjenkjennbart alt sammen.

Vi kunne le av Espen som tok livet mer med ro enn brødrene, og som så nytte i alt han fant på veien til prinsessens rike og hjerte. Og selv om brødrene gjorde narr av minstemann i brødreflokken, så var det nettopp han som smeltet den trassige og nesevise prinsessen.

Dyktig og flott

Det var ei godt planlagt og innøvd forestilling, og det var lett og se at skuespillerne koste seg på scenen. Var det noen som strevde litt med å huske neste replikk, så satt Elisabeth Antonsen Dyrø trygt foran scenekanten, og ga dem stikkordet de trengte for å fortsette. Bak scenen var det også en gjeng som bisto dem i skifte av kostymer og kulisser, slik at alt fungerte som det skulle.

Det er vanskelig, og sikkert heller ikke nødvendig å trekke fram enkeltpersoner under slike forestillinger. Vi ble sjarmert og fascinert av dem alle sammen. Av nordavinden som egentlig var et troll, av konger og prinsesser, av småtroll som var minst like søte som skremmende, og ikke minst av brødretrioen Per, Pål og Espen på frierferd. Dyktige skuespillere og flotte kostymer gjorde sitt til at det ble et par underholdende timer i kulturhuset, og publikum gikk derfra med store smil om munnen. Nå venter vi i spenning på hva som settes opp neste gang.