-Forholdsvis bra, skriver Adresseavisens musikkanmelder Vegard Enlid og gir terningkast fire til Charlotte Audestad nyeste plate "Ni nye". Hitterværingen slapp sin plate denne uka, og hadde torsdag kveld releasekonsert på Dokkhuset i Trondheim. Om en liten måned skal hun "release" plata her hjemme i øyregionen også, i en konsert i Frøya kultur- og kompetansesender den 30. april.

- På sitt tredje album er ikke Charlotte Audestad lenger «ung og lovende», men en etablert artist i det trønderske musikklandskapet med sin særegne visekunst. Det skal sies at hun så langt har vært en større attraksjon på konsert enn på plate, på scenen kommer Audestads energi og vitalitet enda bedre til sin rett. Men «Ni nye» er hennes beste album til nå, skriver Enlid. Anmelderen framhever at Audestad har et modnere uttrykk i tekstene sine nå, men fortsatt en god del snert. Likevel har han ikke like stor sans for låter "der revyartisten trer fram".

- "Ni nye" er kanskje hakket mindre morsom og slagferdig enn forgjengerne. Men den har fått med seg økt dybde og holdbarhet i en byttehandel som går i pluss, skriver Enlid.

Fandenivoldsk

"To ville snøfnugg" var den første smakebiten på Audestads tredje album, som er et etterlengtet album skal vi tro publikumsinteressen. Allerede to måneder før nyplata var klar, ble nemlig relasekonserten på Dokkhuset i Trondheim utsolgt.

- Den blir mer fandenivoldsk, tredjeplaten, med mer fart og spenning, men det er fortsatt rom for et par tåredrypp. Jeg burde jo hatt fagbrev i melankoli, sier Audestad i februarutgaven av gatemagasinet "Sorgenfri".

- "To ville snøfnugg"handler om å ta vare på øyeblikket, forteller Charlotte Audestad selv.